Globalni beštek

Spoj istoka i zapada u priboru za jelo

beštek
Foto: Promo fotografije
1/6
01.07.2014.
u 12:19

Kineska dizajnerica Wen Jing Lai uzela je u obzir varijacije tradicionalnog pribora za jelo te napravila novu kolekciju po uzoru na kulture koje je sama iskusila.

Foto: Promo fotografije

"Htjela sam iskoristiti nešto što je tipično za svaku kulturu pa sam umjesto odjeće odabrala pribor za jelo, baš zato što su rituali prehrane jako drukčiji na zapadu i istoku", Lai je rekla portalu Dezeen.

Foto: Promo fotografije

Projekt je započela kombiniranjem štapića za jelo i kratkih žlićica koje se koriste u istočnim kulturama s vilicama, noževima i žlicama koji se nalaze na zapadnjačkim stolovima.

Foto: Promo fotografije

"Prvo sam napravila vilicu sa tradicionalnom metalnom drškom, no zupce sam zamijenila bambusom - materijalom koji se često koristi za izradu štapića", objasnila je Lai.

Foto: Promo fotografije

"Ovo je dovelo do kolekcije bešteka koji je spoj materijala, forme i funkcije koja predstavljaju ovaj fenomen", dodala je.

Foto: Promo fotografije

Materijali su pomiješani tako da su elementi koji podsjećaju na štapiće za jelo napravljeni od nehrđajućeg čelika, a noževi i vilice od bambusa.

"Jednostavnost korištenja ovisi o samoj osobi i tome koliko su upoznati s obje kulture, ali i o onome što radite", zaključila je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije