DOM IZ SNOVA

Spektakularni skandinavski interijer prepun originalnih detalja i rješenja

skandinavski stil
Foto: perjansson.se
1/17
01.02.2015.
u 13:34

Prostor obiluje zanimljivim detaljima i rješenjima kao što su staklena posuda napunjena plutenim čepovima, niska komoda smještena pod najniži dio krova, senzacionalne staklene stube koje vode na galeriju.

Sa skandinavskim stilom u uređenju interijera gotovo da se ne može pogriješiti, a kada ga za svoj dom odaberu oni koji su ga osmislili, rezultat je spektakularan interijer.

Upravo takav nalazi se u Stockholmu. Radi se o prostranom obiteljskom domu, smještenom u visokom potkrovlju. Sastoji se od donje etaže na kojoj je smješten dnevni prostor, a na galeriji su spavaće sobe.

Foto: perjansson.se

Osobitost ovog stana je pregršt zanimljivih i lijepih detalja koji se nalaze na svakom uglu, zidu, polici... Iako velike kvadrature, nijedan dio stana nije dizajnerski zapostavljen. Centar dnevnog prostora je kamin koji se proteže do stropa i oko kojeg su smješteni sofa i fotelje. Iza njih nastavlja se moderna kuhinja, jednostavnih i čistih linija sa šankom, a cjelokupan dojam podižu crvene barske stolice.

Foto: perjansson.se

Efektna je i staklena posuda napunjena plutenim čepovima, zatim niska komoda smještena pod najniži dio krova, tabure i fotelja u kutku za čitanje, senzacionalne staklene stube koje vode na galeriju.

Foto: perjansson.se

Za obilje dnevne svjetlosti zaslužni su brojni krovni prozori te niz zanimljivih rasvjetnih tijela, počevši od lustera iznad blagovaonskog stola, lampica ugrađenih iznad šanka, podnih lampi...

Foto: perjansson.se

Sve je prožeto svjetlim, neutralnim tonovima, pravim drvetom u svim nijansama, kožom... Ti se materijali i boje nalaze i u dnevnom i u privatnom prostoru.

Foto: perjansson.se

"Točka na i" je malen, ali opet dovoljno prostran balkon na kojem vlasnici uživaju u dugim skandinavskim ljetnim danima. Krzneni prekrivači na foteljama daju osjećaj topline, a zanimljiv je i odabir bilja u teglama - lavanda.

Foto: perjansson.se

>>Ljupka vikendica, idealna za bijeg iz bučnog velegrada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije