ROMANTIČNO I PROFINJENO

Sofa inspirirana poznatom američkom pjevačicom

sofa nina simone
Foto: missana.es
01.09.2015.
u 08:30

Slavna jazz i blues pjevačica Nina Simone i njezine pjesme nadahnule su španjolski studio Sputnik na oblikovanje tapecirane klupe s naslonom

Mnoge su produkt dizajnere slavne osobe - njihova karizma, djela ili pak riječi nadahnule na stvaranje. Takav je i novi kauč Simone, inspiriran poznatom pokojnom američkom jazz i blues pjevačicom Ninom Simone.

Španjolski studio Sputnik izradio je ružičastu sofu za brand Missana, potaknut sofisticiranošću, melankolijom, ali i romantikom kojima zrače Ninine pjesme. Sofa je i referenca na njezin klavir za kojim je često na koncertima tamnoputa pjevačica izvodila svoje pjesme.

- Smatramo da je sofa svojim oblikom ali i materijalima izravno povezana s glazbom, konkretno s velikim koncertnim klavirom. Dok smo radili na njezinu konceptu razmišljali smo o eleganciji i podatnosti zakrivljenih linija kao o nježnoj melodiji i nastojali kreirati komad koji podsjeća baš na taj glazbeni instrument i jednu od najvažnijih jazz pijanistica na svijetu - kaže Maria de la Reyna iz studija Sputnik.

Foto: missana.es

Ružičasta sofa rađena je od tekstila, svijetlog prirodnog drveta i mesinga i sastoji se od dvije tapecirane plohe i četiri nožice. Kako bi se naglasio njezin oblik i razdvajanje te povećao volumen, sjedeća i plohha za naslon rađene su u dvije nijanse ružičaste boje.

- Željeli smo da se gornji dio kauča 'čita' kao samostalan dio, više dinamičan zbog svojih nabranih oblika, za razliku od sjedala koji je statičan i ravan - objašnjava Maria de la Reyna.

Foto: missana.es

Odabir boje dizajneri objašnjavaju činjenicom da im je inspiracija bila žena, a tome doprinose i zaobljene linije - osim što podsjećaju na formu klavira, one asociraju na žensko tijelo.

>>Efektno: garnitura za sjedenje s neobičnim 'kirurškim' rezovima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije