Inozemni uspjeh

Slavonika, novi hrvatski brend čije kuhinje su oduševile na sajmu u Milanu

28.04.2018.
u 13:02

Dizajn Slavonike i samog štanda potpisuju mladi hrvatski dizajneri Nataša Njegovanović, Karla Paliska i Tvrtko Bojić

Slavonika, konceptualna kuhinja tvrtke Ancona Grupa iz Đakova, reinterpretira emotivnu dimenziju atmosfere tradicionalne slavonske kuhinje kao središnjeg mjesta za druženje te kuhanja i druženja na otvorenom.

Prošli je tjedan Slavonika premijerno predstavljena na prestižnom milanskom sajmu kuhinja „Eurocucine“, gdje je prepoznata kao jedan od najinovativnih projekata. Dizajn Slavonike i samog štanda potpisuju mladi hrvatski dizajneri Nataša Njegovanović, Karla Paliska i Tvrtko Bojić. Oni su pod vodstvom Nikole Radeljkovića, koji je vodio strateški razvoj proizvoda, osmisli koncept kojim se kroz karakteristične boje, mirise i materijale oživljava identitet slavonske kuće i samog geografskog podneblja, toplim pastelnim bojama i znamenitim slavonskim hrastom.

Slavonika je izrasla iz tipologije tradicionalne slavonske kuhinje čiji su sastavni elementi bili stol za pripremu jela i objedovanje, kredenc i ormar za pohranu posuđa i polica koja se nalazila u smočnici (špajzi), a u kojoj se čuvala zimnica i slavonske delicije. Njihovom reinterpretacijom pridružen im je i nov element poput modularnih ormarića, neizbježnih za funkcionalnost suvremene kuhinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije