INOVACIJA

"Shaker" uz kakvog će svi postati koktel-majstori

B4RM4N
Foto: B4RM4N
1/3
30.10.2014.
u 12:48

"Shaker" se povezuje s aplikacijom preko bluetooth tehnologije i signalizira kada je dosta - votke, soka, leda...

Sve više ljudi pokušava biti vlastiti koktel-majstor. Miješalicu, tzv. "shaker" je lako nabaviti, recepti se daju pronaći, no novitet imena "B4RM4N" donosi pravu malu revoluciju u pripremi koktela.

Naime, "shaker" je povezan s aplikacijom za pametne telefone koja sadrži sve potrebne recepte. Njegovom korisniku ne trebaju nikakve mjereice za sastojke s obzirom da LED svjetlo integrirano u stijenku miješalice govori kada treba prestati ulijevati. S aplikacijom se "shaker" povezuje preko bluetooth tehnologije koju ima većina pametnih telefona.

Foto: B4RM4N

Njegovi autori kažu kako je jedini problem odabrati jedan od 110 recepata za koktele koje aplikacija nudi. Miješalica "napravi" dovoljno koktela za tri čaše. Aplikacija sugerira i koliko leda treba staviti, koji sastojak treba uliti u kojem trenutku i koliko dugo treba tresti.

Ukoliko ova ideja postane komercijalna, mogla bi zaživjeti u mnogo kuhinja.

>>Kako praktično: pladanj za radijator koji održava vaš čaj toplim

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije