U duhu proljeća

Set za japansku rakiju inspiriran cvatom trešnje

sake
Foto: Promo fotografije
1/5
23.05.2014.
u 13:59

Yozakura, u doslovnom prijevodu noćni cvat trešnje, japanska je tradicija uživanja u ovom prirodnom događaju tijekom noći.

Japanci se pritom okupljaju ispod osvijetljenih stabala kako bi uživali u ljepoti prirode i dolasku proljeća uz ispijanje sakea.

Filadelfijski dizajner Kennedy James tom običaju u čast smislio je set za sake čije su šalice napravljene s reljefnim otiskom cvijeta trešnje.

Foto: Promo fotografije

Šalice su u obliku peterokuta dok je boca za točenje oblikovana po uzoru na kapljicu vode, a sam otvor je također u obliku cvijeta.

Foto: Promo fotografije

Yokazura set je napravljen od porculana, boca je zapremnine 375 mililitara, a čašice 20 mililitara. Dostupna je u tri broje - crnoj, srebrnoj i zlatnoj.

Foto: Promo fotografije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije