Naslovnica Interijeri

Kako da selidba prođe što bezbolnije?

Preseljenje treba temeljito isplanirati. Nekad može trajati tjednima, a kako bi maksimalno skratili i pojednostavnili taj proces, pripremili smo vam vodič kroz sve moguće situacije
25. veljače 2017. u 06:00 0 komentara 720 prikaza
selidba
Foto: Shutterstock

Selidba je, tvrde psiholozi, među tri najstresnija trenutka u životu svakog čovjeka. Bez obzira na to radi li se o preseljenju u prvi ili veći stan, u drugi grad ili u novo obiteljsko okruženje, u većini slučajeva selidba znači i djelomično mijenjanje životnih navika i prilagođavanje. Selidba, i kad znači odlazak na nešto bolje, uzrokuje nemir, mučnine, nesanicu, a nikako ne možemo zanemariti činjenicu da se radi o velikom i opsežnom fizičkom poslu.

No, kad je nužna, valja si posao maksimalno olakšati pa je zapravo prvi korak dobra organizacija. Moramo biti svjesni da ćemo u selidbi svaku, baš svaku stvar imati barem jednom u rukama. Prvi korak neka bude nabava kutija, zaštitnih folija, samoljepljivih traka, papira... Odlične su i različite plastične vreće s patentnim zatvaračima. Pripremite i alat za demontažu namještaja. Kako svako pakiranje obično traje nekoliko dana, prvo valja pakirati stvari koje nam ne trebaju svaki dan, poput posuđa koje obično koristimo samo u posebnim prigodama, različitih ukrasnih figura, knjiga, odjeće koja je specifična za određenu sezonu.

Sve lomljive stvari valja dobro zamotati u papir ili krpe. Kutije ne treba pretrpavati jer radnicima za selidbu neće biti lako nositi ih. Vodite računa da njihova težina ne bi trebala prelaziti 20 kilograma.    

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.