Detalji kao ukras

Saznajte kako za malo novca i s puno stila urediti stol za goste

Saznajte kako za malo novca i s puno stila urediti stol za goste
Foto: Dom i vrt
1/16
22.01.2013.
u 00:02

Pazite da svi detalji budu u istom stilu, a bojama se igrajte.

Lijepo serviran stol, s brojnim detaljima, finim priborom za jelo i servisom ne mora biti rezerviran, kao u stara vremena, samo za specijalne prilike. Danas je moguće naći fantastične ukrasne komade koji će stolu dati efektan izgled, a ne stoje pravo malo bogatstvo. Dakako, možete posegnuti i za dizajnerskim rješenjima, ali tada pripremite i izdašniji proračun za to. Jedaći pribor možete kupovati na komad, što vam, primjerice, omogućava postizanje otkvačenog izgleda stola. Kombinacija različitih boja ostavit će dojam veselog stola.

Drvene kuhače izgledaju efektno u svim monokromatskim kombinacijama

Ako ste ipak skloniji klasici i želite sve u istom tonu, također imate brojne mogućnosti, od stolnjaka do detalja sve podrediti određenom stilu. No, možete iskoristiti i već postojeći kuhinjski inventar i samo ga osvježiti sitnicama, primjerice posudama za sol i papar, setom za ocat i ulje, lijepom ukrasnom zdjelom... Kombinacija je zaista bezbroj, a uz naš mali vodič bit će vam lakše odabrati sitnice koje se najbolje uklapaju u vaš dom. I ne zaboravite da na ukupan dojam vas kao domaćina podjednako utječu pripremljena hrana, ali i način na koji je postavljen stol.

Zeleno i bijelo hit
Jedan od trendova u uređenju doma su zeleni detalji na bijeloj podlozi. Budući da je kućanstvo bez bijelog stolnjaka i tanjura gotovo nemoguće naći, za efektan i moderan dojam stola dovoljno je uložiti u “beštek” sa zelenim detaljima. Ovaj 20-dijelni set potražite u Kiki, 239 kuna.

Zvijezda stola
Da biste svoje remek-djelo, pečenku ili kolač, predstavili gostima u što boljem svjetlu, pomoći će vam ovaj dvostruki vatrostalni pekač od stakla. U njega, za efektniji dojam, možete ubaciti i šareno povrće, što će dati dojam ukrasa vašem stolu. SuperKonzum, 59 kuna.

Pravi par 
za stol
Spoj drveta i metala i jednostavne linije čine ove posudice za sol i papar sjajnim parom za svaki stol, od tradicionalnog do modernog. Osim toga, lako se održavaju i jednostavno nadopunjavaju sadržajem. Dolaze u paru i sa stalkom. Kika, 199 kuna.

Stiže nova runda
Pladnjevi u raznim bojama izvrstan su dekor svakom stolu. Imate li mali stol, čaše i piće složite na njih i stavite na komodu ili klub stolić da si gosti mogu sami uzimati kada žele drugo piće. Pladnjevi su dostupni u šest trendi boja. JYSK, od 40 kuna.

Luksuzna doza
Za svečane prigode koje uključuju pjenušac ili fina vina svakako nabavite efektnu srebrnu posudu za led koja će cijelom stolu dati dozu elegancije. Svakako se pobrinite da imate dovoljno leda. Velik izbor čeka vas u iTanjurima, od 399 kuna.


Dizajnerski par
Posudice za sol i papar koje se ističu dizajnom sjajne su za one ambijente u kojima prevladava kombinacija stakla i bjeline. Puno bolje idu uz porculanske nego keramičke servise za jelo i zaduženi su za davanje profinjene note svakom stolu. Dizajnholik, 403 kune.


Nadohvat ruke
Stavite li ove pomagače na stol svatko će moći izabrati jelo po izboru bez čekanja, a sigurno ćete dobiti i komplimente za mudar odabir pomagača za stol. Možete birati ručke u različitim bojama i od različitih materijala, ovisno o željama. Kika, 199 kuna.


Sitni, ali nezamjenjivi
Različitih veličina i mogućnosti postavljanja, ove posudice za začine jednostavno bi morala imati svaka kuhinja. 179 kuna, Kika.


Točka, točkica...
Mladenački i razigrano prvi je dojam koji ostavlja ovaj set pribora za jelo. No, jednako dobro uklopit će s i u rustikalni ambijent. Odlučite li se na ovu kombinaciju, pazite na druge boje na stolu. Od 9 kuna/kom., u Mülleru.


Može i u perilicu
Osim što su nezamjenjive za rezanje namirnica, kuhinjske daske trebaju biti i praktične. Ove se mogu prati u perilici, a služe i kao podmetač. Lidl, kom. 17 kuna.


I ubrusi mogu biti šik
Držač za salvete sjajno će se uklopiti u neformalnije servirane stolove. Ciljate li na tradicionalnu ili jako formalnu večeru, bolji izbor su platneni ubrusi s metalnim držačem. Kika, od 59 kuna.


Kao skulptura
Set noževa i škara naći će svoje mjesto na svakom stolu, pogotovu kad izgledaju ovako efektno. Set od 10 dijelova potražite u Berghoffu, 399 kuna.


Idealno za djecu
Plastično posuđe, osim što izgleda fantastično zbog raznih boja, iznimno je praktično, posebice dolaze li vam gosti s djecom. Od 12 kuna.


Pogačice 
u košari
Malene košare na stolu će izgledati efektno, posebice ubacite li u njih domaća topla peciva. U Lesnini ih ima za 29 kuna po komadu.

NE PROPUSTITE: Pogledajte kako vam moderna tehnologija može olakšati život

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije