LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Savršena blagdanska dekoracija

S vama dijelimo nekoliko savjeta kako to učiniti uz nešto malo pripreme i kreativnosti. Osnova za vaše ukrašavanje neka budu jedinstvene palete boja i slaganje dekora po visini, a ne samo po dužini stola.
31. prosinca 2019. u 09:16 173 prikaza
Foto: Ledaboss
Pogledajte galeriju 1/8

Blagdansko vrijeme je tu i bez obzira na to koliko brzo prolaze dani, vrijeme je da počnete ozbiljno razmišljati o božićnoj i novogodišnjoj dekoraciji za vaš stol na koji ćete poslužiti najposebniji obrok godine. Vjerujemo da prilikom kuhanja nećete imati poteškoća i da ćete pripremiti jelo u čijoj pripremi već imate puno iskustva. Naime, bolje je da za posebne dane, kao što su božićni i novogodišnji blagdani, ne eksperimentirate previše s receptima i da se držite već iskušanih. Dakle, nedostaje vam još samo točka na i, koja će pokazati da ste se za ovu posebnu priliku uistinu dobro pripremili. To je dekoracija vaše blagdanske gozbe. Kako pripremiti savršenu blagdansku dekoraciju vašega stola i njome impresionirati baš sve goste.

 | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss

S vama dijelimo nekoliko savjeta kako to učiniti uz nešto malo pripreme i kreativnosti. Osnova za vaše ukrašavanje neka budu jedinstvene palete boja i slaganje dekora po visini, a ne samo po dužini stola. Na prvom koraku započnite s osnovom - tj. stolnjakom, a možete i sa stolnim dekorativnim nadstolnjakom kojem dodate podmetače za tanjur prema broju gostiju. Na fotografijama možete vidjeti odabir nadstolnjaka u baby rozoj boji s pletenim podmetačima u neutralnoj boji.

 | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss  | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss

Nakon ovog koraka odaberite tanjure i pribor. S našom baby roza podlogom najbolje se slaže roza ton tanjura i pribor u zlatnoj boji koja je u posljednje vrijeme jako popularan odabir i izgleda puno glamuroznije. Jako odličan odabir za blagdanske gozbe. Nakon toga, stolu počnite dodavati dekoraciju. Na sredini počnite s glavnom zvijezdom i najvećim dekorativnim elementom, a pri tom ne zaboravite na to da možete dekorirati i u visinu. Viši elementi u dekoraciji donijet će više živosti i dodati vidljivost. Za to su odlični svijećnjaci.

Posljednje, ali ne manje bitno, dodajte salvete. Odabrali smo salvete iz zimske kolekcije Paloma. Uz njihovu pomoć, svojoj dekoraciji dodat ćete više života i stvoriti modernu, elegantnu i toplu kućnu atmosferu. Idealne su za izražavanje više zimske atmosfere i dočaravaju zimsku bajku u vašem domu.

 | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss

 | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss

Osim klasičnog slaganja ubrusa na tanjuru, možete ih smotati i vezati raskošnom vrpcom, a na tanjur sastaviti set od nekoliko salveta različitih veličina i boja. Budite kreativni. Osim toga, salvete možete postaviti i na držač za salvete na stolu, ako bi nekome možda bila potrebna i dodatna salveta. Ako nemate držač, možete ih smotati i staviti u veću čašu.

Na skup salveta možete postaviti i ispisane ili pisane kartice s imenom svakog gosta ili jednostavno napisati poruku dobrodošlice i staviti je na salvetu. Umjesto kartice s imenom, možete svakome gostu pokloniti mali poklon - mi smo goste darovali malim kositrenim vojnikom. Svi volimo takve sitnice i male znakove pažnje. Ledaboss, hvala na inspiraciji! A za još više ideja kako pripremiti dekoraciju sa salvetama, posjetite Instagram profil Paloma.

 | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss  | Autor : Ledaboss Foto: Ledaboss