Za sve ukuse

Savjetujemo kako odabrati najbolji stolac za blagovaonu

Savjetujemo kako odabrati najbolji stolac za blagovaonu
Foto: Dom i vrt
1/5
28.10.2013.
u 00:15

Kuhinjski stolac ne 
bio smio biti težak jer ga se često miče

Tri su glavna pravila koja valja imati na umu pri kupnji kuhinjskih stolaca: moraju biti udobni, jednostavni za održavanje i relativno lagani jer ih se često pomiče. Sve drugo je nadogradnja, koja ovisi o ukusu domaćina, veličini prostora, modi i, dakako, dubini novčanika, ističe Darija Hercigonja iz tvrtke Hercigonja dizajn.

Izbor je velik, današnji trendovi nude stolce od različitih materijala: metala, drva, plastike, pa sve do vlastoručno obrađenih u nekoj od tehnika oslikavanja. Odabir diktira i ostali namještaj, a u šarenilu ponude ne smije se smetnuti s uma udobnost, ističe D. Hercigonja.
Sigurne nožice
Visina sjedišta klasičnog stolca treba biti od 45 do 50 cm (nerijetko ovisi i o dizajnu, odnosno o tome postoji li na sjedištu punjenje).

Ljudi nad ili ispod prosječne visine trebaju insistirati na visini prikladnoj za sebe. Ne treba se libiti ni provjere stabilnosti stolca. Puno će, kad sjednemo, otkriti i obično pomicanje naprijed-natrag, lijevo-desno.
Udobno je zdravo
Estetika je važna, ali na prvo mjesto ipak stavite udobnost.

Pravilan položaj leđa najvažnije je za udobno i zdravo sjedenje, a valja znati da bi idealan kut pod kojim se sjedi za stolom u blagavaonici trebao iznositi 101,6 °.
Adut iz ostave
Sklopivi stolci odlično su rješenje za male prostore, pogotovo zato što ih uvijek nekoliko može biti i u ostavi, u pričuvi za goste. Osim toga, danas ima puno maštovitih rješenja za takav namještaj.

NE PROPUSTITE: Pogledajte zbog čega su ove pločice trenutno najpopularnije!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije