Manjak prostora

Savjetujemo kako da uredite dom kao apoteku

Savjetujemo kako da uredite dom kao apoteku
Dom i vrt
25.09.2013.
u 23:25

Kako lukavo riješiti problem manjka prostora, gdje i kako spremiti stvari te kakav namještaj odabrati za malene prostore

Prije ili kasnije svatko se suoči s manjkom prostora u vlastitom domu. Nakupljanje stvari kroz život iziskuje praktične police, ormare, ladičare, dodatne pretince, pa čak i posebnu prostoriju za odlaganje stvari koje nam je "žao" baciti. Ako je suditi prema tržištu nekretnina na kojem su najtraženiji maleni i praktični stanovi, manjak prostora i ostat će problem.

Zahvaljujući pametnom, praktičnom i višenamjenskom namještaju, vrlo lako se može doskočiti manjku prostora, zadržati omiljene stvari koje ne želite baciti i pri tome, što je najvažnije, ne živjeti u neredu.

Dobro se organizirajte

Zlatno pravilo je dobra organizacija prostora. Ne morate se pretrpavati namještajem da bi imali gdje spremati stvari već dobro organizirajte postojeće ormare. U trgovinama namještajem i opreme za dom može se pronaći čitav niz praktičnih ladica za spremanje sitnih stvari poput čarapa, kravata ili donjeg rublja. Potražite i vješalice za hlače i šalove. Na takvu jednu namjensku vješalicu možete pospremiti primjerice i do pet pari hlača.

Za malene prostore idealno je odabrati i krevet s duplim dnom gdje možete pospremiti posteljinu, poplune, deke, jastuke... Ne zaboravite i na praktičnost vakuum vreća za spremanje odjeće i stvari koje vam trenutno ne trebaju. Takve vreće nisu skupe, a znatno štede prostor.

Prozirne kutije i vakuum vreće

Za spremanje sitnica poput novina i časopisa nabavite taburee u koje možete spremati stvari, a ujedno su i komad namještaja za sjedenje.

Za pospremanje dječjih igračaka možete nabaviti šarene kutije ili škrinje koje ujedno služe i kao klupe za sjedenje.

Nemojte bježati od visokih ormara već birajte police i ormare u punoj visini prostorije. Pri tome odaberite neku svjetlu boju namještaja kako ne bi vizualno smanjili prostor. Ovaj trik možete iskoristiti u svim prostorijama, od spavaće sobe do kupaonice i hodnika. U kuhinjama i kupaonicama iskoristite prazne zidove te na njih montirajte jednostavne police na koje možete odlagati stvari. Ako u kući imate stubište iskoristite prostor ispod kao ostavu ako već nije iskorišten kao kupaonica.

Za sortiranje stvari u ormarima praktične su kutije raznih dimenzija, a birajte one prozirne radi lakšeg snalaženja.

Nešto skuplja verzija, ali i vrlo učinkovita u borbi s manjkom prostora je izrada namještaja po mjeri. Na taj način možete pravilno iskoristiti apsolutno svaki kutak u stanu; maksimalno iskoristiti visinu prostora, pravilno iskoristiti kutove, ali i sakriti nepotrebno.

Naime, sklopiv namještaj postaje sve popularniji, a savršeno rješava manjak prostora.

Po potrebi mogu se napraviti sklopiv radni stol, radna površina u kuhinji, pa čak i police u dnevnom boravku te krevet. Sve ovisi o potrebama, željama, ali i mogućnostima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije