Slatko

Savjeti uz koje će soba vašeg mališana biti - mrak!

shutterstock
13.02.2021.
u 07:00

Dječji interesi mijenjaju se brzo, no to samo znači da će biti puno različitih crteža koje ćete istaknuti na svom dizajnerskom zidu nalik na galeriju

Dječji namještaj izrazito je funkcionalan, ali je i posebno dizajniran. No, on se ne mora skrivati među zidovima dječje sobe već njime možete dekorirati svoj dom tako da on djeluje opuštenije pa čak i primamljivije, navodi bhg.com te predlaže čak nekoliko ideja.

Umjetnički zidovi

Pregršt dječjih crteža ne mora skupljati prašinu u nekoj ladici ili na frižideru. Naprotiv, izložite umjetnička djela vašeg malog genijalca na zidovima tako što ćete čitav jedan zid odvojiti za njihovu malu galeriju

Neutralne prostorije

Dječji interesi mijenjaju se brzinom svjetlosti i na taj način utječu i na prostorije u kojima provode vrijeme. Stoga, jedna tematski dizajnirana prostorija zahtijevat će nekoliko promjena u skladu s trenutnim interesima djeteta, naravno. Kako te promjene ne bi bile teške za živce, ali i za budžet obitelji, najbolji odabir bio bi neutralan namještaj koji ćete nadograditi elementima trenutnog interesa djeteta, a koji će i za sljedeći interes biti odlična podloga. 

Foto: Shutterstock

Podijelite kućni ured

Uredski namještaj možda i nije najbolje rješenje za dizajn dječje sobe, no to će isto dijete ubrzo krenuti u školu i trebat će mjesto za sve zadaće.

Stoga se pripremite na vrijeme i u svoj kućni ured dodajte stol za kojim će sjediti dijete te zbog kojeg će se osjećati ugodno dok radi uz bok roditelja. S druge strane, bilo kojoj prostoriji možete dodati zid obložen bojom za školske ploče koje će pobrisane djelovati profesionalno, a za djetetu će dopustiti kreativnost kada mu/joj je potrebna. 

1/5

Neka sudjeluju u dizajniranju dnevne sobe

Odabir predmeta zanimljivih uzoraka ili boja ostavite na volju svom mališanu, a zatim odaberite one koje mislite da će se dobro uklapati u trenutni dizajn. Na isti način mogu odabrati boju zida ili tapetu, a osim što će biti ponosni na svoj odabir, vaša će prostorija oživjeti jer će dijete vjerojatno odabrati neku veselu kombinaciju, koja je njemu/njoj zapela za oči pa će isto tako krasti pažnju i svih drugih. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije