Hit mjesto

Šarena kava i slatki interijer mamci za goste

sjedipet
Sanjin Strukić
24.10.2016.
u 09:16

Zanimljivi detalji u ovom kafiću mame na uživanje u svim čulima.

Da su hrabrost i mašta dva sastojka potrebna za uspjeh, najbolje dokazuje zagrebački kafić “Sjedi 5” smješten u samom središtu grada, točnije u njegovoj žili kucavici – Tkalčićevoj ulici. Naime, ovaj ljupki kafić, koji se, među rijetkima, može pohvaliti i dvorišnom terasom, svojom ponudom oduševljava goste. Posebno specijalitetom koji se nigdje drugdje ne može sresti i okusiti – šarenom kavom. Na ideju su, kažu, došli slučajno, kada im je dosadilo na pjeni od kave crtati smajliće i srca te kada su počeli “koketirati” s jestivim bojama

Foto: Sanjin Strukić

Prvi testni kunići bili su prijatelji i poznanici, a kada su oni pokazali oduševljenje, na red su došli i gosti. Ponuda je svakog dana sve veća i veća, mijenjaju se boje i oblici, a jedino ograničenje je kreativnost. Kada je pak uređenje interijera u pitanju, ni tu im nije nedostajalo ideja. Odabirom jednostavnih komada namještaja, čak i ponekih naoko nespojivih, stvorena je “kućna” atmosfera zbog koje se gosti u kafiću osjećaju ugodno. Poseban šarm daju zidovi koji su dijelom obojeni bojom po kojoj se može pisati kredom pa se na taj način uvijek odvija neka dinamika – novim crtežima ili aktualnom ponudom.

Foto: Sanjin Strukić

Pažljivo su birani i detalji kako u zidnim nišama tako i na samim stolovima, a kombiniranjem boja zidova i namještaja postignut je dojam vizualno većeg prostora. Još jedna specifičnost ovog prostora male su ploče postavljene na zidu na kojima gosti mogu ostaviti svoje poruke. Isprva je to nekima bilo čudno, no ubrzo se pretvorilo u dnevni ritual bez kojeg neki stalni gosti ne mogu.

Foto: Sanjin Strukić

No, vratimo se kavi koja je najzaslužnija za megapopularnost ovog kafića. Osim što je riječ o vizualno izuzetno zanimljivoj kavi, druge razlike u odnosu na standardu nema. Okus i miris su isti, a za kreiranje slika na kavi koriste se jestive boje. Dakle, ne morate strahovati da će vaš omiljeni napitak zbog šarenog kolorita imati i drukčiji okus. Jedino drukčije ovdje je to da ćete uz potrebnu dozu kofeina, dobiti i dozu pozitivne energije jer će vam šareni crteži i za najtmurnijih dana izmamiti osmijeh na lice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije