promo

Samsung najavljuje planove za stvaranje vrhunskog održivog kućnog iskustva

Samsung
29.09.2022.
u 10:02

Korištenjem učinkovitih uređaja sa sinergističkim značajkama SmartThings platforme, Samsung planira ponuditi istinski održivo kućno iskustvo kao nikada prije te omogućiti svojim korisnicima najnovije pametne uređaje koji štede energiju kao što su Bespoke hladnjaci, Samsung perilice i sušilice rublja i brojni drugi

Ekološka održivost proteklih godina postala je jedan od vodećih problema s kojima se susrećemo u našoj svakodnevici. Smanjenje ekološkog otiska, recikliranje plastike i osiguravanje da naša mora i oceani ostanu čisti samo su neki od brojnih načina uz koje se možemo boriti protiv ovog gorućeg trenda. Iz tog razloga tvrtka Samsung je na sajmu IFA 2022 otkrila svoju viziju stvaranja ultimativnog održivog doma kroz napredne tehnologije za uštedu energije i strateška partnerstva uz koje želi postati vodeći brend energetski učinkovitih uređaja. Korištenjem učinkovitih uređaja sa sinergističkim značajkama SmartThings platforme, Samsung planira ponuditi istinski održivo kućno iskustvo kao nikada prije te omogućiti svojim korisnicima najnovije pametne uređaje koji štede energiju kao što su Bespoke hladnjaci, Samsung perilice i sušilice rublja i brojni drugi.

Foto: Samsung

Broj 1 u uštedi energije putem pametnih tehnologija

Uvođenjem SmartThings Home tehnologija ranije ove godine, Samsung je postavio temelje za stvaranje istinski održivog doma. Kombinirajući povezane uređaje s uslugama kao što je SmartThings Energy1 s AI Energy Modeom, korisnici mogu maksimalno povećati uštedu energije putem raznih oblika optimizacija. Za Samsung perilice sa SmartThings Energy AI Energy Mode načinom rada optimizira cikluse pranja rublja s tehnologijama kao što je AI Ecobubble™ koja smanjuje potrošnju energije do 70% pranjem odjeće hladnom vodom, a istovremeno pruža snažno čišćenje.

Foto: Samsung

Druge značajne uštede energije uključuju 40% za sustav ekološkog grijanja, 20% za sušilice i 20% do kraja ove godine za stambeni klima uređaj. Uz to, na europskom tržištu počevši od ovog mjeseca, za nove Bespoke AI™ uređaje za pranje rublja, Bespoke Bottom Mounted Freezer i Eco Heating System (EHS) optimizira uređaje isporučujući 10% dodatne uštede energije za primjenjive modele. Zajedno, ove uštede energije služe kao preteča održivoj budućnosti koju Samsung predviđa za sve svoje uređaje. Tvrtka Samsung postavila si je cilj osigurati, do 2023. godine, da će na uređajima kao što su hladnjaci, perilice rublja i EHS biti omogućen Wi-Fi i omogućena integracija SmartThings platforme. Osim uređaja, uz Qcells, Samsung je razvio Net Zero Home, istinski samoodrživ dom sposoban generirati i pohranjivati ​​održivu energiju iz solarnih panela za napajanje najnovijih učinkovitih Samsungovih uređaja, a sve inteligentno kontrolira SmartThings.

Promjenjivi i izdržljivi dizajni prilagođeni kućnom životu

Održivost Samsung uređaja također se može pronaći u prilagodljivom dizajnu Bespoke proizvoda. Modularnost i promjenjive ploče ugrađene u uređaje, kao što su hladnjaci Bespoke, smanjuju otpad produžujući životni vijek uređaja. Korisnici mogu i jednostavno mijenjati ploče na svojim Bespoke hladnjacima. što znači da mu mogu osvježiti izgled kad renoviraju ili se zažele promjene.

Foto: Samsung

Ključan dio Samsung vizije su i napredne tehnologije digitalnih invertera koje su izgrađene na više od 25 godina istraživanja i razvoja, a utječu na sve, od energetske učinkovitosti do performansi, kao i trajnosti uređaja. Uz 20-godišnje jamstvo za digitalne inverterske motore i digitalne inverterske kompresore, Samsung ne samo da odražava svoje povjerenje u pouzdanost svojih proizvoda, već se dodatno obvezuje smanjiti otpad i promicati održivost. Za korisnike to znači dodatni mir znajući da mogu koristiti svoje uređaje godinama koje dolaze.

Samsung Bespoke hladnjaci također su ocijenjeni kao broj 1 u energetskoj učinkovitosti u svojoj kategoriji, a omogućeno im je SmartThings Energy s AI Energy Mode inteligentno podešavanje temperatura na temelju obrasca otvaranja vrata i brzine kompresora, čime korisnici štede do 10% energije. Uz brojne značajke kojima cilj povećati ekološku učinkovitost Samsung uređaja kao što je Bespoke hladnjak, opremljeni su i vrhunskim tehnologijama za funkcionalnost, ali i prekrasnim dizajnom. Na primjer, Samsung Bespoke sadrži Optimal Fresh + tehnologiju koja uz pomoć pretinaca organiziranih u dvije zasebne zone s različitim temperaturama hlađenja održava do dva puta dulju svježinu namirnica. Za stvaranje idealnog okruženja u kojem će vaše namirnice ostati hrskave i sočne pobrinut će se Humidity Fresh + zona. Vlažnost ove ladice osigurava kvalitetniju brigu o zdravlju, a prilagođava se okretanjem upravljačkoga gumba, dok zahvaljujući Power Cool + i Power Freeze funkciji možete brzo rashladiti željeno piće ili napraviti led za omiljeni osvježavajući smoothie. Upravo zbog ovih inovativnih i praktičnih značajki Samsung Bespoke hladnjak oduševio je i našeg poznatog food bloggera Vedrana Boškovića.

„Moj hladnjak uvijek je pun raznih namirnica koje su mi potrebne za razne kombinacije koje mi padnu na pamet. Ima tu voća, povrća, sokova, svježe tjestenine i još puno toga pa mi je bitno da imam mjesta za sve i da mi se namirnice ne miješaju. Osim toga, treba mi mjesta i za hlade sokove ili smoothije koje često sam radim pa mi Power Cool opcija tu poprilično pomaže kako ne bi morao čekati pola dana da zamrznem bobice voća ili banane,“ izjavio je Vedran Bošković.

 

Kupnjom određenih uređaja Samsung bijele tehnike očekuje 5 godina bezbrižnosti. Promocija 5 godina jamstva primjenjuje se na određene modele Samsung hladnjaka, perilica rublja, ugradbenih kuhinjskih uređaja i usisavača kupljenih u razdoblju od 1.2. do 31.12.2022. 

Više informacija o Samsung hladnjacima, perilicama rublja i klima uređajima, ali i brojnim drugim proizvodima pronađite na www.samsung.com/hr.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije