domaći uspjeh

Samoborska tvrtka ima ambiciju ući u svaki dom u Hrvatskoj svojim dizajnom

Jurica Galoić/PIXSELL
07.03.2021.
u 07:00

Cilj je kupcu omogućiti da se inspirira i sam kreira najbolje rješenje za svoju kupaonicu. Da bi cijela priča bila zaokružena, u ovoj domaćoj tvrtki pokrenuli su i vlastitu proizvodnju ogledala za kupaonice

Domaći brendovi uvijek se teško nadmeću s velikim svjetskim igračima i uvijek nas veseli kad imamo priliku ispričati još jednu uspješnu domaću priču o dizajnu. A ona o Nord Produktu upravo je takva – pozitivna i uspješna. Ova domaća tvrtka sa sjedištem u Samoboru nedavno je dovršila preuzimanje slovenskog Armala i sada je ponudila novu kolekciju, za koju s pravom možemo reći: “Svjetsko, a naše!”

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Armal se nametnuo kao sinonim za slavine kroz desetljeća u milijunima domova bivše Jugoslavije; zanimljivo je da nijedna druga pipa nije ušla u toliko domova u ovom dijelu svijeta. Armal oduvijek prati suvremeni dizajn, slavine imaju naprednu tehničku izvedbu, no prije svega korisnici cijene pouzdanost i kvalitetu.

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Prvi su na ovim prostorima ponudili jednoručnu miješalicu za toplu i hladnu vodu. Samoborski Nord Produkt je, poštujući više od 50 godina tradicije, htio za brand Armal kreirati širu priču od same proizvodnje slavina i vođeni time pokrenuli su vlastiti razvoj novih proizvoda.

1/12

Donesena je strateška odluka da Armal postaje brend za kupaonicu koji objedinjava proizvodnju namještaja i slavina. Rezultat toga su nove kolekcije za kupaonice koje oduševljavaju podjednako dizajnom i cijenom.

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

A kako to izgleda? Izrađen je koncept modularnog kupaonskog namještaja – kupac bira seriju (trenutačno je raspoloživo 15 iznimno raznolikih serija), dimenzije (moguće različite veličine od 50 do 200 cm) i dekore modula (kupac na izbor ima 20 dekora); ukupno je dostupno više od 1000 kombinacija ovog dizajnerskog namještaja za kupaonicu – trenutačno nitko u Hrvatskoj nema ovako široku ponudu kupaonskog namještaja.

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Cilj je kupcu omogućiti da se inspirira i sam kreira najbolje rješenje za svoju kupaonicu. Da bi cijela priča bila zaokružena, u ovoj domaćoj tvrtki pokrenuli su i vlastitu proizvodnju ogledala za kupaonice. Samoborska tvornica ima ukupno 16 strojeva u četiri linije za proizvodnju namještaja; među njima su i strojevi za izradu trendovskih 3D fronti koje kupci sve više traže. A najponosniji su, kažu, na činjenicu da je sve – koncept, dizajn, ideja, razvoj i proizvodnja – 100 posto hrvatski proizvod.

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

– Izrada našeg namještaja prati najbolje europske standarde proizvodnje, a otpornost na mehanička i temperaturna oštećenja osigurava bezbrižno korištenje. Jedini smo proizvođač slavina u Hrvatskoj s tri brenda – Nord, Armal i Schmidler, a ambicija je ući u svaki dom u Hrvatskoj. Za to imamo sjajno pokriće, proizveli smo dosad više od milijun komada slavina, a jedini u Hrvatskoj nudimo desetogodišnje jamstvo na svoje slavine. A osim na tržište, orijentirani smo i na društveno odgovorno ponašanje pa ćemo tako idućih mjeseci od svake prodane slavine izdvojiti 20 kuna za pomoć stradalima u potresima; potpisan je ugovor sa Zakladom Solidarna i za raspodjelu novca pobrinut će se ova najtransparentnija ustanova u zemlji – ponosno je zaključio generalni direktor Krešimir Hazler.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije