STUDENTSKA IDEJA

Sa solarnom ljuljačkom zaboravite na razvlačenje kablova

solarna ležaljka
22.05.2014.
u 15:22

Ležaljka na svojem "krovu" ima solarne ćelije koje daju dovoljno električne energije za rad manjih uređaja

Izležavati se u vrtu ili na terasi s prijenosnim računalom u krilu, a da pritom ne morate razvlačiti kablove niti se bojati da će vam iscuriti baterija? Moguće je.

Američki studenti arhitekture dizajnirali su drvenu ležaljku koja oblikom podsjeća na suzu, a koja na svojem gornjem dijelu ima solarne ćelije koje daju dovoljno električne energije (12 ampera po satu) za manje uređaje poput mobitela, tableta i računala.

Njih samo treba USB kabelom povezati s kućištem ležaljke i u miru uživati u tehnologiji. Ljuljačku samo treba tijekom dana okretati da prati putanju sunca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije