LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

RUNO - novi genijalni tepisi koji se izrađuju u Hrvatskoj

Tepisi dolaze iz zagrebačkog dizajnerskog studija, ali cijeli proces proizvodnje od pripreme pređe i bojanja pa do same ručne izrade i dorade odvija se u prostorima tvornice Regeneracija u Zaboku
21. listopada 2021. u 12:48 0 komentara 187 prikaza
Foto: Vanja Šolin

RUNO je novi hrvatski brend ručno rađenih taftanih tepiha od najčišće novozelandske vune. Dizajnerski studio smješten je u Zagrebu, dok se proizvodnja odvija u Zaboku u prostorima tvornice Regeneracija gdje vrhunski majstori svoje znanje ručne izrade njeguju od daleke 1967. godine. Odlikuje ih visoka kvaliteta upakirana u moderan, luksuzni dizajn.

 | Autor : Vanja Šolin Foto: Vanja Šolin

Tepisi su jedan od ključnih dodataka u interijeru, a bilo da se radi o praktičnosti ili estetskoj funkciji često su nezamjenjivi. Kvalitetan tepih oduvijek je bio pojam, a puno se pažnje pridaje upravo tome da je napravljen od prirodnih materijala, da je ručni rad i da se vizualno uklapa u moderne, ali i svevremene interijere. Kada biramo tepih važno je da je kvalitetan kako bi bio siguran za naše zdravlje.

 | Autor : Vanja Šolin Foto: Vanja Šolin

Vuna je prirodan materijal i hipoalergen te ima povoljan utjecaj na zdravlje čovjeka, djece i kućnih ljubimaca. Osim toga, obnovljiv je izvor sirovine i može se reciklirati. Vodeći se globalnim ciljevima održivog razvoja i odgovorne proizvodnje, vuna je kao materijal za proizvodnju tepiha logičan i optimalan izbor po pitanju cijene, kvalitete i trajnosti te utjecaja na okoliš. RUNO svoje tepihe radi od novozelandske vune visoke kvalitete s organskim certifikatom, dok su za dizajn zaslužni hrvatski kreativci.

 | Autor : Vanja Šolin Foto: Vanja Šolin

“Naši tepisi prepoznatljivi su po svojoj kvaliteti, ali i zanimljivim bojama i oblicima gdje smo dizajnom pokušali doskočiti potrebama modernih obitelji. Naše poslovanje je održivo, a vuna koju koristimo za izradu tepiha dolazi iz Novog Zelanda i ima organski certifikat. Cijela proizvodnja odvija se u Hrvatskoj i na to smo ponosni i nadamo se da će i kupci to prepoznati”, izjavila je Roberta Bratović iz RUNO-a.

 | Autor : Vanja Šolin Foto: Vanja Šolin

Tepisi dolaze iz zagrebačkog dizajnerskog studija, ali cijeli proces proizvodnje od pripreme pređe i bojanja pa do same ručne izrade i dorade odvija se u prostorima tvornice Regeneracija u Zaboku. Prva kolekcija temelji se na jednostavnoj geometrijskoj igri preklapanja i savijanja, efektu koji se postiže kombiniranjem boja i šišanjem u dvije visine flora. Tepisi se izrađuju u tri standardne veličine, međutim, dimenzije se, kao i boje mogu modificirati i prema zahtjevima kupca. Topli, mekani, kvalitetni, a opet dizajnom privlače pažnju i unose dašak luksuza u svaki interijer, bilo da ga želite u svome domu, uredu ili javnom prostoru. Ako poželite personalizirani tepih morate uzeti u obzir da je za izradu jednog potrebno i do pet tjedana, ovisno naravno o veličini. Tepihe možete naručiti on line, a cijene se kreću od  šest tisuća kuna.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.