DOMAĆI DIZAJN

Ručno oslikane lampe uz koje je 
djeci lakše zaspati i početi dan

lampa nina nana
Foto: Privatni album
1/8
26.04.2019.
u 08:56

Motivi na lampama Nina-Nana Nikoline Likar raznoliki su, a često je riječ o omiljenom djetetovu medvjediću ili igrački

Što je nekima smeće, drugima je – blago. Sjenilo jedne stare lampe umjesto u otpadu, zahvaljujući kreativnosti Nikoline Likar, dobilo je novi život. U njenom se slučaju (druga) trudnoća potvrdila zaista blaženim i posebnim stanjem, a nalet kreativnosti usmjerila je ponajprije na oslikavanje lampe za sobu svog sina.

– Svidio mi se rezultat i nakon nekog vremena odlučila sam da bih i drugu dječicu, svojih prijatelja i rodbine, mogla razveseliti takvim posebnim, personaliziranim darom. Njihove dobre reakcije bile su mi vjetar u leđa pa tako danas nastaju Nina-Nana lampe – kaže Nikolina.

Foto: Robert Demo

Motivi na sjenilima raznoliki su, no nisu klasični ni “komercijalni”. Često oslika najdražeg medvjedića ili lutku djeteta kojem je lampa namijenjena jer tako ona može postati uspomena na djetinjstvo.

– Nisam htjela crtati likove iz crtanih filmova jer se danas takvi predmeti mogu kupiti svugdje, a i takvi su trendovi su prolazni. Motive biram uglavnom prema željama djece i njihovih poruka, a osim slika u veselim bojama svima se jako svidjelo to što na lampe ispišem i ime djeteta s motivacijskom porukom, npr. “Petra, ti si posebna” – ističe Nikolina.

Foto: Robert Demo

Sjenila oslikava bojama za tekstil, a baze lampi pronalazi u trgovačkim centrima.

– Nikad se ne zna! Ovo što radim zasad je na razini hobija, no možda se jednog dana upustim i u proizvodnju lampi. Zasad sam oslikala četiri različita modela, a uskoro se namjeravam okušati i u oslikavanju lustera i velikih samostojećih lampi.

Izrada jedne lampe, tj. oslikavanja sjenila, ovisi o zahtjevnosti motiva i poruke. U prosjeku, jednu lampu dovrši u jedan dan, a ovisno o složenosti posla, cijena joj je od 180 do 300 kn.

>>Dizajnerica s Pašmana kreirala je originalna rasvjetna tijela

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije