LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Renomirani hrvatski i strani arhitekti na Danima arhitekata 2.0 u Rovinju

Najveći stručni skup hrvatskih arhitekata okupit će renomirana imena hrvatske arhitekture kao i mlade hrvatske arhitekte u usponu
17. travnja 2018. u 11:59 0 komentara 150 prikaza
nagrade hrvatska arhitektura

Na najvećem stručnom okupljanju hrvatskih arhitekata, Danima arhitekata 2.0, predavanja će održati ugledni hrvatski, ali i strani arhitekti. Među njima su i doajeni i vizionari arhitekture: akademik Nikola Bašić, riječki arhitekt Idis Turato te danska zvijezda iz studija CEBRA - Klaudio Muça. Podsjetimo, Dani arhitekata će se održati od 3. do 5. svibnja u Rovinju, a tema ovogodišnje konferencije bit će obrazovanje kao ključ za poslovni i profesionalni napredak društva u cjelini, a time i arhitektonske struke.

hrvatska arhitektura | Autor :

Govoriti o arhitekturi jednako je važno kao i govoriti arhitekturom“, ističe doajen i vizionar hrvatske arhitekture, akademik Nikola Bašić koji će na Danima arhitekata 2.0 otvoriti razgovor o arhitekturi kroz diskurs hrvatske nacionalne kulture, njezine povijesti, sadašnjosti i budućnosti. Najveći stručni skup hrvatskih arhitekata okupit će renomirana imena hrvatske arhitekture kao i mlade hrvatske arhitekte u usponu. Uz akademika Bašića, o svojim iskustvima u arhitekturi na Danima arhitekata 2.0 govorit će i drugi uspješni i poznati arhitekti, a među njima i riječki arhitekt Idis Turato. A kakvi su uvjeti oblikovali arhitektonski ured, kako su se prilagođavali promjenama na tržištu, kako kontinuirano primjenjuju nove tehnologije u radu, te koji su izazovi organizacije ureda na hrvatskom, ali i međunarodnom planu, otkrit će Marko Dabrović
iz arhitektonskog ureda 3LHD.

studio 3lhd | Autor : Robert Demo Foto: Robert Demo
Vedran Mimica, profesor arhitekture na Illinois Institute of Technology (IIT) u Chicagu i bivši dugogodišnji dekan arhitektonskog Instituta Berlage u Rotterdamu, poznat je i kao iznimno dobar komunikator. O projektiranju zgrada za odgoj i obrazovanje sudionici će doznati i od Klaudia Muçe, danskog arhitekta iz CEBRA-e, koji su na međunarodnoj sceni poznati po radu u ovom području.
Na Danima sudjeluju i Pero Vuković te Krešimir Damjanović, mladi hrvatski arhitekti koji će govoriti o vlastitim iskustvima početaka profesionalnog bavljenja arhitekturom u Hrvatskoj.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.