LATINO DIZAJN

Dizajnerski proizvodi čija namjena je prepuštena vašoj mašti

potpurri kolekcija
Foto: Privatni album
1/8
12.07.2016.
u 11:00

Venecuelanski dizajnerski trojac iz 3DotsCollective predstavio je svoju Pot.Purri kolekciju proizvoda čiju namjenu korisnik sam određuje

Ugodnih i mekih pastelnih boja te prozračnih mrežastih oblika, komadi iz kolekcije Pot.Purri 3DotsCollectiva na prvu djeluju kao rasvjetna tijela ili 'samo' zanimljiva instalacija u prostoru. Doista, teško je odmah otkriti namjenu ovih predmeta i sve ovisi o oku odnosno mašti promatrača, ali i korisnika.

Mogućnosti za Pot.Purri dizajnerske komade doista je bezbroj - od tegli za cvijeće, stolića u dnevnom boravku, zdjela za voće ili kruh, poslužavnika, tanjura za 'pravi' potpuri, lampi, lustera... odnosno sve ono što želite da budu i što vam padne napamet. To je i bila namjera troje mladih dizajnera.

Foto: Robert Demo

Kako kažu, htjeli su da se njihovi proizvodi razvijaju i nakon što dođu u ruke kupcima. Pot.Purri je projekt koji omogućuje korisniku da miješa i prilagođava sebi oblike, materijale i boje. Koncept je oblikovan na temelju modularnih elemenata, različitih dimenzija i promjera koji se mogu međusobno sparivati i kombinirati. Moduli se podešavaju u skladu sa svojim dimenzijama tako da mogu stati jedni u druge, a da se učvrste pomaže im inovativni sistem magneta koji dopušta i jednostavnu manipulaciju.

Foto: Robert Demo

Tijela od metala i gline ili betona originalan su spoj su tradicije i modernog europskog dizajna. Naime, čipkasti koloritni dijelovi nadahnuti su venecuelanskim authtonim načinom tkanja, dok su jednostavni, minimalistički oblici lišeni detalja utjecaj Europe. Beton kao materijal bio je za 3DotsCollectiv pravi eksperiment zbog svoje snažne strukture i činjenice da se rijetko koristi u produkt dizajnu. Pot.Purri je već u serijskoj proizvodnji i može se naručiti preko web stranice 3DotsCollectivea.

>>Krevet bez vijaka, ljepila i metalnih dijelova nastao je u Sinju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije