VELIKI USPJEH

Raste interes na svjetskom tržištu za hrvatski parket i namještaj

parketi u interijeru
Foto: Thinkstock
1/2
22.01.2015.
u 13:45

Na međunarodnom sajmu Domotex u Hannoveru s uspjehom se predstavilo osam hrvatskih proizvođača parketa, a Prima Grupa odlazi na prestižni IMM Cologne 2015 sa svojih 100 novih proizvoda

Unatoč teškoj situaciji u domaćoj industriji podnih obloga i namještaja, ipak se bilježe uspjesi. Na međunarodnom sajmu Domotex u njemačkom Hannoveru, održanom od 17. do 20. siječnja, predstavilo se osam hrvatskih proizvođača parketa – Evolen d.o.o., Spačva d.d., Monolitinvest d.o.o., Drvoproizvod d.d., PPS Galeković d.o.o., Exportdrvo d.d. i DIN Novoselec d.o.o. i Pan parket d.o.o. te su pobudili veliki interes.

Brojne domaće tvrtke koje proizvode parkete već su etablirane na njemačkom tržištu, na koje ionako otpada dobar dio hrvatskog izvoza u drvu, no kako više od 60 posto izlagača i posjetitelja dolazi izvan Njemačke, četverodnevni sajam prilika je da se obnovi suradnja s dosadašnjim kupcima i partnerima te intenzivno radi na uspostavljanju kontakta s novim potencijalnim kupcima i tržištima.

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL

Dušan Mirković/PIXSELL

– Domotex se ponovno pokazao kao izvrsno mjesto za sklapanje poslova i otvaranje mogućnosti za plasman roba na europsko tržište, što je i razlog za još jedno izlaganje domaćih proizvođača parketa. Imamo visoko vrijedan i kvalitetan finalni proizvod koji je više prepoznatljiv u Europi nego na domaćem tržištu – izjavio je Daniel Smiljanić, direktor Pan Parketa, jedan od izlagača i predsjednik Odbora za sajmove, marketing i međunarodna udruženja pri udruženju drvno-prerađivačke industrije HGK, koja je i vodila naše tvrtke na Sajam.

Upravo zahvaljujući činjenici da u zemljama EU domaći proizvođači prodaju oko 80 posto hrasotvog parketa, mogu i pozitivno poslovati na tim zahtjevnim tržištima. Na porast interesa i izvoza uvelike bi utjecalo i smanjivanje cijena.

Domotex je inače jedan od najvećih i najznačajnijih svjetskih sajmova podnih obloga na kojem izlaže više od 1,320 izlagača iz 63 zemlje. Sajam svake godine predstavlja nove trendove podnih obloga te se smatra najznačajnijim poslovnim događajem u svijetu za podne obloge.

Foto: Robert Demo

I Prima grupa u novu je godinu krenula uzlaznim trendom započetim prošle godine. Na sajmu Imm Cologne 2015. upravo predstavlja 100 novih proizvoda svoga mladog tima domaćih dizajnera. Stolovi, stolci, kutne garniture i ostali namještaj koji će Prima izložiti vješto spajaju dizajn s funkcionalnošću. Prima grupi ovo je inače peto samostalno izlaganje na ovom najznačajnijem europskom sajmu namještaja.

Uz masivni namještaj, tim Prima grupe predstavit će i niz proizvoda iz grupe tapeciranog namještaja s posebnim naglaskom na novim modelima u prirodnoj koži. Tkanine trendi boja vrhunske kvalitete te praktična i vizualno atraktivna rješenja zasigurno će ispuniti očekivanja i najzahtjevnijih poslovnih partnera diljem Europe.

– Kvalitetne ideje, vrhunske sirovine i trendi proizvodi naše su prednosti koje ćemo i ove godine prezentirati Europi – rekla je Gordana Pušetić, direktorica Prima namještaja i članica Upravnog odbora Prima grupe.

>>Spremate se za postavljanje parketa? Evo nekoliko korisnih savjeta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije