LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Pult studija Diz Viz nagrađen u Los Angelesu

Recepcijski pult proizveden u suradnji s tvrtkom Sinagao za zgradu u Zagrebu osvojio je treće mjesto na International Design Award
04. srpnja 2016. u 11:15 1 komentara 1320 prikaza
pult Diz Viz
Foto: Diz Viz
Pogledajte galeriju 1/5

Hrvatski dizajnerski studio Diz Viz, iza kojeg stoje dizajneri Vedrana Škalić i Ivica Mamić, u sklopu natječaja IDA International Design Award u Los Angelesu osvojio je treće mjesto u kategoriji “Office Equipment, Professional” dizajnom pulta BO-450.

Oduševio je vrlo zahtjevan žiri natječaja na koji je pristiglo više od tisću prijava iz cijelog svijeta. Nagrađeni pult kreiran je za recepcije hotela ili poslovnih zgrada, a prema riječima dvojca iz Diz Viza, ideja im je bila da naprave stol koji može biti “nenametljiv akcent u prostoru”.

pult Diz Viz | Autor : Diz Viz Foto: Diz Viz

- Glavna ideja i inspiracija je bila napraviti pult koji stoji samostalno kao skulptura u prostoru ili kao brod na horizontu. BO-450 je napravljen od punog drva hrasta te završno obrađen prirodnim uljem. Gornja ploča stola je obučena u kožu. Na rubovima konstrukcije svaki kožni dio je povezan vidljivim šavovima. Cijeli pult stoji samostalno bez dodatne unutarnje konstrukcije. Sa stražnje strane nalazi se stol za dva radna mjesta. Sa gornje i donje strane stola sakrivene su kutije sa utičnicama koje su zaštićene s poklopcem koji na sebi ima četkice koje spriječavaju prašinu i male predmete da ne upadnu unutar pulta - opisuju svoj nagrađeni rad dizajneri iz Diz Viza.

Praktični i moderni Pult BO-450 s daškom lukuza koji mu daje koža proizveden je u suradnji s tvrtkom Sinago za jednu poslovnu zgradu u Zagrebu.

>>Kolekcija namještaja STUFF: hrvatski dizajn za svjetsko tržište

  • lindov:

    design I super kvalitetna hrvatska proizvodnja. Cestitke za ovu nagradu.