Domaći dizajn

Pult studija Diz Viz nagrađen u Los Angelesu

pult Diz Viz
Foto: Diz Viz
1/5
04.07.2016.
u 11:15

Recepcijski pult proizveden u suradnji s tvrtkom Sinagao za zgradu u Zagrebu osvojio je treće mjesto na International Design Award

Hrvatski dizajnerski studio Diz Viz, iza kojeg stoje dizajneri Vedrana Škalić i Ivica Mamić, u sklopu natječaja IDA International Design Award u Los Angelesu osvojio je treće mjesto u kategoriji “Office Equipment, Professional” dizajnom pulta BO-450.

Oduševio je vrlo zahtjevan žiri natječaja na koji je pristiglo više od tisću prijava iz cijelog svijeta. Nagrađeni pult kreiran je za recepcije hotela ili poslovnih zgrada, a prema riječima dvojca iz Diz Viza, ideja im je bila da naprave stol koji može biti “nenametljiv akcent u prostoru”.

Foto: Diz Viz

- Glavna ideja i inspiracija je bila napraviti pult koji stoji samostalno kao skulptura u prostoru ili kao brod na horizontu. BO-450 je napravljen od punog drva hrasta te završno obrađen prirodnim uljem. Gornja ploča stola je obučena u kožu. Na rubovima konstrukcije svaki kožni dio je povezan vidljivim šavovima. Cijeli pult stoji samostalno bez dodatne unutarnje konstrukcije. Sa stražnje strane nalazi se stol za dva radna mjesta. Sa gornje i donje strane stola sakrivene su kutije sa utičnicama koje su zaštićene s poklopcem koji na sebi ima četkice koje spriječavaju prašinu i male predmete da ne upadnu unutar pulta - opisuju svoj nagrađeni rad dizajneri iz Diz Viza.

Praktični i moderni Pult BO-450 s daškom lukuza koji mu daje koža proizveden je u suradnji s tvrtkom Sinago za jednu poslovnu zgradu u Zagrebu.

>>Kolekcija namještaja STUFF: hrvatski dizajn za svjetsko tržište

Komentara 1

LI
lindov
15:32 05.07.2016.

design I super kvalitetna hrvatska proizvodnja. Cestitke za ovu nagradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije