Noviteti u uređenju interijera

prostoria započela jesen predstavljanjem na Biennale Interieur sajmu u Belgiji

promo
Foto: Promo
19.10.2016.
u 14:38

Kroz specifične ambijente nastale između drvenih, a pri tom transparentnih zidova, prostoria daje svoju preporuku intimne, kućne atmosfere u domovima.

Srebrni” Biennale u Kortrijku nastavlja se dosljednošću u motivima koji ga karakteriziraju od samog početka 1967. godine – izlazak iz strogih tradicionalnih prostornih normativa u interijeru, promoviranje suvremenih tehnologija i dizajna, kao i poticanje šire javnosti na raspravu o suvremenim potrebama i implementiranjem dizajna u njih.

Foto: Promo

Ovogodišnji Biennale sa svojim počasnim gostima i stručnim članovima žirija podiže značenje simbioze kulturnog i komercijalnog na jedan novi nivo, čineći idealnu platformu za stvaranje noviteta na polju umjetnosti, arhitekture, filozofije, sociologije, medija, marketinga, glazbe i mode.

Foto: Promo

Kroz specifične ambijente nastale između drvenih, a pri tom transparentnih zidova, prostoria daje svoju preporuku intimne, kućne atmosfere u domovima. Ovog puta bazirana na paleti “ozbiljnijih” boja – svjetla i tamna siva, tamnoplava, bijela, - postavu osvježavaju jarki komadi u različitim tonovima narančaste boje u skladu sa sezonom održavanja samog Biennala.

Foto: Promo

Dobro poznati modeli: Revolve, Up-lift, Match, Oblique i Monk kolekcija, Pil-low, Polygon fotelja, uz novitete s početka godine – Convert sofu i Rhomb stolicu, dopunjeni su u prostoriinoj zahuktaloj inventivnosti novim modelima – Rhomb stol, Dobra stolica kao i Monk stolica u varijanti sa metalnim postoljem.

Foto: Promo

Debitant na sajmu nameštaja u Milanu ove godine, stolica Rhomb je dobila i blagovaonski stol - koji svojim dizajnom i vrhunskom izvedbom podržava glavne karakteristike stolice. Romboidni presjek je dominantan kod nogu stola i u suprotnosti s mirnom pločom stola čini jedini razigrani detalj na modelu koji daje specifičnu suptilnost i šarm.

Foto: Promo

Dobra stolica je bazirana na tradicionalnoj tipologiji drvene stolice sa tapeciranim sjedištem. Karakter stolice je definiran simetričnim, simetrično postavljenim konusima nogu. Na spojevima konusa, osi nogu mijenjaju kut kako bi geometrija zadovoljila funkcionalne parametre, istovremeno unoseći dinamiku u konzervativnu formu arhetipske drvene stolice s rukonaslonima.

Foto: Promo

Monk stolica je predstavljena s novim metalnim nogicama. Ta dodatna opcija pruža slobodu kreacije i potvrđuje svestranost njezinog dizajna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije