ukradite ideju

Promjena u dnevnom boravku sa samo jednom bojom? Plava je uvijek najbolji izbor

boje
Tomislav Miletić/PIXSELL
24.04.2022.
u 07:00

Plava je klasik (to slobodno možemo reći) kada su u pitanju vrhunski uređeni interijeri. To su nedavno potvrdile i vodeće svjetske tvrtke za proizvodnju boja te su predvidjele da će plava boja vladati i u idućim godinama

Trendovi dolaze i prolaze, kako u modnoj industriji tako i u dizajnu interijera. Postoje i oni neprolazni klasici koji uvijek traju pa slobodno možemo reći da je tako i s bojama. Svatko od nas ima neku svoju boju koju preferira u određenom životnom razdoblju. Nakon određenog vremena na njezino mjesto dolazi neka druga boja i tako to biva.

Foto: Promo

Plava je klasik (to slobodno možemo reći) kada su u pitanju vrhunski uređeni interijeri. To su nedavno potvrdile i vodeće svjetske tvrtke za proizvodnju boja te su predvidjele da će plava boja vladati i u idućim godinama.

boje
1/5

Popularnost nijanse plave boje blueprint, koja je i apsolutni klasik, nastavit će se dulji niz godina upravo zbog njezine jednostavnosti i umirujućeg efekta. Ta plava nijansa odlično se slaže i s tamnim i sa svijetlim tonovima, a posebno dobro kombinira se s toplim nijansama. Također je odličan izbor u kombinaciji sa svim neutralnim tonovima.

Foto: Promo fotografija

Plavu boju možete slobodno primijeniti u bilo kojoj prostoriji u domu, a zbog umirujućeg efekta posebno je poželjna u dnevnom boravku i spavaćoj sobi. U dnevnom boravku, osim za bojenje zida, blueprint plavu boju možete koristiti i za namještaj. Efektno će izgledati ako plavom naglasite samo jedan zid u prostoriji, koji ćete potom dekorirati bijelim dekorativnim elementima.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

Nećete pogriješiti ni ako se odlučite sve zidove obojiti u tu plavu nijansu. Pri tome morate paziti da prostorija ima dovoljno dnevnog svjetla i svjetliju podnu oblogu. U suprotnom, interijer bi mogao ispasti previše taman. Znamo da je u trendu bojenje starog drvenog namještaja u nove svježe boje. Jedna od sigurnih opcija mogla bi biti i blueprint plava.

boje
1/13

Plava komoda ili regal odlično će se istaknuti na bijelom ili sivo obojenom zidu te stvoriti eleganciju i profinjenost u interijeru.Detalji će upotpuniti željeni vizualni efekt i pridonijeti skladu i eleganciji prostora. Zavjese, ukrasni jastuci i drugi dekorativni elementi od tekstila od velikog su značaja za postizanje ugodne atmosfere u prostoru. Stoga kada je riječ o plavoj boji u domu, tekstilne elemente možete birati s različitim uzorcima i izvedbama plave nijanse. Važno je samo da su svi međusobno stilski usklađeni. Bez obzira na to u kojem je stilu uređen vaš dom, neprolazna plava boja uvijek će se dobro uklopiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije