DIY

Projekt za vikend: izradite viseću policu od užeta

viseća polica od užeta
Caroline Burke
23.03.2018.
u 13:01

Najdraži su nam komadi namještaja koje smo sami napravili

Što je zid bez zanimljivih polica na kojima izlažemo priču o svom životu?! Ako su vam dosadile klasične police i želite kreativnije urediti svoj prostor, predlažemo da sami napravite viseće police od užeta. Sigurno će ih gosti primijetiti! Gotove su za svega nekoliko minuta i nisu skupe.

Donosimo upute s bloga Burkatron autorice Caroline Burke.

Za viseću policu potrebni su vam:

  • daska za policu
  • uže (4 x 1 metar)
  • bušilica
  • dva velika vijka s okruglom glavom i tiplama

Foto: Caroline Burke

U ovom projektu, Caroline je koristila policu dugačku jedan metar i uže debljine 8 milimetara. Bušilicom je probušila po dvije rupe na svakom kraju police koje su bile nešto veća od debljine užeta: 10 milimetara.

Foto: Caroline Burke

Ako niste zadovoljni bojom police, prebojite je u onu boju koja će odgovarati interijeru. Zatim u zidu izbušite dvije rupe za vijke. Neka oni budu dovoljno čvrsti da mogu podnijeti teret police i predmeta na njoj. Svaki komad užeta provucite kroz rupu u polici i na donjoj strani napravite čvrsti čvor.

Foto: Caroline Burke

Dva gornja kraja užeta svežite u čvor i objesite o vijak. S obzirom da se radi o užetu, lako možete promijeniti visinu police.

Foto: Caroline Burke

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije