Prirodno je u modi

Dekoracije od suhih plodova su ovogodišnji blagdanski hit

Prirodno je 
u modi: birajte dekoracije od suhih plodova
Foto: Dom i vrt
06.12.2020.
u 07:00

Bijele dekoracije su i dalje hit jer se uklapaju s ostalim ukrasima

Najljepši blagdanski dani u godini su pred nama pa je tema božićnog dekoriranja doma i te kako aktualna. Neki će nadopuniti novim ukrasima, a neki će kupiti ili izraditi potpuno nove dekoracije u skladu s najnovijim trendovima božićnog dekoriranja ili vlastitim željama. Ukrašavanje doma prije blagdana poseban je izazov i djeci i odraslima.

Brojne dekoracije te raznobojne lampice otvaraju mogućnosti raznolikog ukrašavanja te se ponekad teško odlučiti za stil ili boju dekoracija. Kako biste što jednostavnije odabrali stil božićnog dekoriranja, upoznajte se s osnovnim trendovima koji će vam olakšati odabir.

Bijele dekoracije su i dalje hit. Čistoća, jednostavnost i izraženost bijeloga u interijeru ističe posebnost blagdanskih dana. Bijele su dekoracije odličan odabir jer se nenametljivo uklapaju s interijerom. Bijele kuglice i ostali ukrasi na tamnozelenom božićnom drvcu, u skladnom su i izražajnom kontrastu. Ako se odlučite za bijelo božićno drvce, ukrasite ga raznobojnim kuglicama i ukrasima, a njegova bjelina će i dalje ostati dominantna i zapažena u prostoru.

Foto: BoConcept

Klasični načini božićnog ukrašavanja doma te božićnog drvca i dalje su hit. Iako se svake godine pojavljuju noviteti u načinima dekoriranja, mnogi ostaju vjerni klasici. Raskošno dekoriranje, uza zlatne, srebrne, brončane, crvene, plave i druge raznobojne kombinacije, dopunjeno brojnim jednobojnim ili šarenim lampicama, nepogrešiv su odabir za isticanje božićne blagdanske atmosfere.

Prirodno je 
u modi: birajte dekoracije od suhih plodova
1/12

Prirodne božićne dekoracije, načinjene od suhih biljaka i plodova, prošarane dekorativnim lakovima, dopunjene ukrasnim trakama i svijećama, apsolutna su preporuka i trend božićnog dekoriranja doma. Suhi češeri i grančice, osušeno voće, plodovi poput lješnjaka i oraha, suho cvijeće i lišće, dekorativna špaga, školjke i mnoštvo drugih plodova prirode, savršeno će poslužiti za dekoraciju. Uklopljeni s borovim granama, ovješeni na božićno drvce ili složeni u samostalan aranžman, isticat će se ljepotom i originalnošću. Za sve one koji žele imati potpuno drukčije božićne dekoracije, mogućnost je upravo izrada vlastitih dekoracija.

Ako se upustite u takav način božićnog dekoriranja doma, odvojite potrebno vrijeme, u kojem ćete sigurno potpuno uživati. Ovisno o kompleksnosti i količini dekoracija, pripremite željene materijale i uključite ostale ukućane, a posebno djecu, kojoj će to biti poseban izazov.

Prirodno je 
u modi: birajte dekoracije od suhih plodova
1/20

Jedan od originalnih načina izrade božićnih ukrasa je heklanje, koje je već pomalo zaboravljeno među mlađim generacijama, pa za izradu ovakvih prekrasnih ukrasa treba angažirati bake, koje tu tehniku još poznaju.

Bitan je element božićnih dekoracija rasvjeta. Dekorativne lampice mogu biti postavljene na božićno drvce, ali i samostalno u različitim dijelovima doma. Boju lampica uskladite s bojama dekoracija. Ako su dekoracije raznobojne, koristite jednobojne lampice: bijele, plave, žute, crvene, a ako su jednobojne, možete postaviti raznobojne lampice. Svjetlosni efekti itekako su važni u stvaranju naglašenog blagdanskog ozračja i uljepšavaju dom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije