UKRAŠAVANJE DOMA

Pripreme za Uskrs - prirodni aranžmani koji ostavljaju bez daha, imamo 4 sjajna prijedloga

uskrsni vijenčić
Thinkstock
31.03.2023.
u 09:27

Osim na vrata, vjenčiće možete postaviti na prozor ili na strop ili ih staviti na blagovaonički stol ili komodu, kako već želite. Mogućnosti su doista razne, kao i kreacije

 Nakon što su božićni vjenčići postali neizostavan dio blagdanske dekoracije u prosincu, došao je red da to postane tradicija i za Uskrs. Naravno, s bojama, materijalima i ukrasima koji simboliziraju ovaj blagdan - pastelnim tonovima, proljetnim cvijećem, jajima, figurama zečeva, ptičica, pilića....

Osim na vrata, vjenčiće možete postaviti na prozor ili na strop ili ih staviti na blagovaonički stol ili komodu, kako već želite. Mogućnosti su doista razne, kao i kreacije. Ako trenutno nemate ideje kako ih ukrasiti, mi ćemo vam pomoći. Nudimo vam četiri prijedloga u nadi da ćete pronaći nešto što će vam zapeti za oko i čime ćete poželjeti uljepšati i svoj dom u vrijeme blagdana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jana Royale (@jana_royale_)

RAZIGRANO

Za osnovu možete koristiti vijenac koji imate od Božića, samo na njega stavite nove ukrase. U trgovinama također možete nabaviti kolutove od slame ili pruća koje treba doraditi. Suho cvijeće također možete nabaviti u cvjećarnama ili velikim trgovinama. Pričvrstite ga sa žicom, kao i ukrase - jaja, likove životinja... Posebnost ovoga vijenca je što ima viseće ukrase, pričvršćene ukrasnim vrpcama za vijenac.

JEDNOSTAVNO

Od propupalih grana vrbe ive popularno zvanih cica mace, prvih vjesnika proljeća, možete napraviti jednostavan, ali vrlo efektan vjenčić. Grane vrbe možete nabrati na livadi ili kupiti na tržnici. Birajte one tanje kako biste lakše mogli saviti vijenac. Da se ne bi raspao, povežite ga žicom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce Monica (@dolcemonica_)

ŠARENO

Vijenac koji je jednostavno napraviti, a zbog izbora dekoracija za njega će zasigurno pokazati interes i vaša djeca što je idealna prilika da provedete zajedničko kvalitetno vrijeme. Potrebni su vam likovi životinja (pilić, zeko...) kao i krug koji možete napraviti i od debele žice oko koje omotate stare novine narezane na trake, zatim krep papir koji ćete obložiti oko kruga. Od krep papira ćete izraditi i dekoracije cvijeća, mrkvi, životinja i pričvrstiti ih tekućim ljepilom... Ako nemate umjetne slame za saviti gnijezdo, možete ga napraviti od krep papira koji ćete izrezati na tanke rezance i oblikovati u gnijezdo pomoću tekućeg ljepila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce Monica (@dolcemonica_)

RETRO

Načinite vijenac od tankog pruća ili žice i na njega tankom savitljivom žicom ili tekućim ljepilom pričvrstite jaja i latice suhog cvijeća. Vijenac će biti efektniji ako jaja budu različite boje i veličina. Cijeli vijenac ukrasite tankom granom pruća ili špagom u prirodnoj boji pijeska kako bi dobio starinski retro štih. Tako ćete ih ujedno i dodatno pričvrstiti za podlogu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije