Nalazi se i u muzeju!

Priča o kultnom talijanskom kuhalu za kavu

kava
Foto: Promo fotografije
1/3
07.07.2014.
u 14:00

U intervjuu za portal Dezeen, Alberto Alessi, predsjednik slavnog proizvođača, otkrio je zašto mu je kuhalo za kavu Richarda Sappera iz 1978. jedna od najdražih stvari koje njegov brend nudi.

Sapperovo kuhalo izgledom podsjeća na raketu, a to je ujedno i prvi Alessijev proizvod za kuhinju. On je dobio prvu nagradu Compasso d'Oro, a čak je i dio stalnog postava newyorškog Muzeja suvremene umjetnosti.

Foto: Promo fotografije

No, Alberto Alessi tvrdi kako je njemu važno iz sasvim drugih razloga.

"Smatram ga posvetom svome djedu, maminu ocu, gospodinu Alfonsu Bialettiju. On je izumio, dizajnirao i proizveo prvi talijanski espresso aparat od lijevanog aluminija", ponosan je Alessi.

Foto: Promo fotografije

Sapperova verzija kuhala za kavu prodala se u više od 2 milijuna primjeraka, no Alessi priznaje kako je slavnog dizajnera zaposlio da mu pomogne oko nečeg drugog.

"S Robertom sam stupio u kontakt da mi pomogne napraviti liniju pribora za jelo, no na kraju smo se odlučili za kuhalo", prisjeća se Alessi.

Za razliku od tradicionalnog kuhala Bialetti, Sapper je svoju verziju unaprijedio ručkicom kojom se aparat otvara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije