Dodjela nagrada za dizajn

Prestižne nagrade televizorima koji lebde i nemaju okvir

philips
Foto: Promo fotografija
08.02.2014.
u 00:00

Lebdeći televizori, koji se savršeno uklapaju u prostor, najviše su se svidjeli žiriju poznatog sajma

Iako će svi dizajneri reći da svoj posao ne rade zbog nagrada, one im itekako gode. Posebno kada su najprestižnije na svijetu. Upravo takva je “iF nagradu za dizajn proizvoda 2014.” koju su dobili novi Philipsovi televizori. Riječ je o najprestižnijoj nagradi za inovativan dizajn proizvoda koju dodjeljuje International Forum Design GmbH u Hannoveru. Ove godine dodjela nagrada održat će se u Münchenu 28. veljače 2014., a Philips slavi s čak dva televizora: DesignLine i 7100 seriju.

Nekonvencionalan izgled DesignLine televizora savršeno se uklapa u moderne stambene prostore. Dizajneri su standardni dizajn televizora na stalku ili zidnom nosaču zamijenili staklenom površinom koja seže sve do poda i koju je dovoljno nasloniti na zid. Uzorak crne boje na staklu, odnosno TV uređaju, “spušta se” produljenim dijelom prema podlozi. Kako je uzorak sve rjeđi i rjeđi, prozirno staklo sve više dolazi do izražaja, a televizor izgleda kao da lebdi u zraku. Ovaj efekt izvrsno se nadopunjuje s trostranim ambilight osvjetljenjem koje je također prisutno na ovom modelu. Svjetlost pojačava dojam “lebdenja”, dok se iskustvo gledanja znatno pojačava.

I drugi nagrađeni model, od visokokvalitetnih materijala, ima frameless dizajn. To znači da, umjesto “klasičnog” okvira, prednji stakleni panel ima ultratanak aluminijski rub srebrne boje. Ispod zaslona ističu se bijeli i srebrni detalji koji “skrivaju” ugrađenu kameru. Do izražaja dolazi i moderan stalak visokog sjaja. Dizajn je nadopunjen trostranim ambilightom koji proširuje iskustvo gledanja emitirajući na pozadinu svjetlo koje se podudara s bojama na zaslonu televizora. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije