PRAKTIČAN IZUM

Preklopivi bicikl: nikad ga nije bilo lakše iznijeti iz stana

Vello
Foto: designboom
1/7
17.10.2014.
u 12:40

Sklapa se s pomoću magnetskog amortizera kojim se stražnji kotač preklapa na prednji dio bicikla

"VELLO" je ime bicikla koji će oduševiti sve gradske vozače ovog popularnog vozila. Autor mu je dizajner Valentin Vodev koji je u suradnji s inženjerima strojarstva, nakon niza testiranja osmislio preklopivi bicikl.

Ovaj praktičan izum predstavljen je na Bečkom tjednu dizajna. Sklapa se uz pomoć magnetskog amortizera kojim se stražnji kotač preklapa na prednji dio bicikla. Čak i blatobrani su sklopivi.

Foto: designboom

Zbog ovih karakteristika, "VELLO" se lako prenese iz stana na ulicu te se lako prenosi u trenucima kada ga iz bilo kojeg razloga nije moguće voziti. Smanji mu se dužina pa ga se lako prenosi po hodnicima i stubištu u, primjerice, stambenim zgradama.

Foto: designboom

Osmišljena su tri modela različitog dizajna.

>>Ovaj lokot za bicikle nemoguće je zaboraviti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije