Ušteda prostora

Preciznim mjerenjem i 3D prikazom do maksimalne iskoristivosti prostora

kuhinja
Foto: Promo fotografija
11.02.2014.
u 00:00

Imate li netipične dimenzije za kuhinju, najbolje je stvar prepustiti stručnjacima

Odabrati pravu kuhinju za svoj prostor, potpuno prilagođenu potrebama vašeg domaćinstva, posebno ako imate prostor netipičnih dimenzija, nije lak zadatak. Stoga je sve više proizvođača namještaja koji su spremni odstupiti od standardnih mjera i prilagoditi se svakom prostoru.

– U svom širokom asortimanu, osim dostave i montaže, savjetovanja i mogućnosti kreditiranja, nudimo i izradu namještaja po mjeri. To se posebice odnosi na projektiranje i izradu kuhinja objedinjenih pod nazivom “Vaša kuhinja iz snova“ – ističu u Lesnini potvrđujući da je sve više zahtjeva za izradu individualnih kuhinjskih rješenja.

– Naši će djelatnici s kupcem razraditi ideju kuhinje i izraditi računalni projekt u 3D tehnici u skladu s raspoloživim prostorom. Nakon toga odrađuje se terenski dio posla, odnosno precizno mjerenje s posebnom pažnjom na električne i ostale priključke, visinu prozora i ostalih elemenata koji mogu utjecati na završnu kvalitetu – napominju u Lesnini, gdje osim kuhinja po mjeri izrađuju i ormare, krevete, blagovaonice i kompletne dnevne sobe. 

Dakako, mnogima je danas najvažnija stavka pri odabiru namještaja cijena. Stoga valja spomenuti da se u spomenutom centru namještaja sve može platiti na 12 rata bez kamata.

I manje stolarije specijalizirane za izradu namještaja odnedavno također nude mogućnost plaćanja na rate, ali cijene su im ipak nešto više u odnosu na velike lance. 

Pri odabiru kuhinje, osim točnih dimenzija prostora, bitno je znati koliko elemenata želite, želite li viseće elemente, ugradbene elemente, izvlačne elemente... Naime, sve te stavke diktiraju konačnu cijenu. Iako su fronte ono što se vidi i poželjno je da su od kvalitetnog materijala, pametno je ne štedjeti na okovima (koji se ne vide) jer oni zapravo “drže” cijelu konstrukciju i upravo o njihovoj kvaliteti ovisi trajnost kuhinje.

Izvlačni mehanizmi prilično olakšavaju organizaciju u samoj kuhinji, ali prilično su skupa stavka bez koje se – može.

Obratite pažnju na sljedeće stavke:

1. Sudoper, hladnjak, pećnica... manjih dimenzija

Ako imate malu kuhinju, nemojte zaboraviti da na raspolaganju imate i kućanske aparate manjih dimenzija
2. Napa treba biti dovoljno jaka
Ako u kuhinji nemate prozor, ključno je investirati u jaku napu kako bi se eliminirali mirisi, kondenzacija i ustajali zrak
3. Ugradnja dodatne rasvjete
U kuhinju je, osim opće rasvjete, najbolje smjestiti svjetiljke ispod gornjih kuhinjskih elemenata. Tako je radna ploha dobro osvijetljena
4. Za pod birajte materijale koje je lako održavati
Pod u kuhinji neka bude keramički ili kameni. S obzirom na poslove koji se odvijaju u kuhinji, važno je da pod bude vodootporan i da se lako održava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije