Hit mjesto

Prava pravcata konoba u samom srcu metropole

Promo
30.04.2017.
u 06:44

Konoba “Miseria Nobile” u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici nenametljivim i tradicionalno uređenim interijerom u prvi plan istaknula zvijezde svoje ponude – tradicionalna jela koja su se našla na njezinu jelovniku

Ovog proljeća na domaćoj gastrosceni situacija se prilično zaoštrila. Sve je više novih mjesta koja privlače ponudom, konceptom i finom hranom. Jedno od takvih mjesta je i “Miseria Nobile”, autohtona domaća konoba smještena u samom srcu metropole, u popularnoj Bogovićevoj ulici.

Foto: Promo
Suradnja s OPG-ovima

Pomno osmišljen interijer u Obrtničkom prolazu može ugostiti do 60 osoba, a ambijent je idealan za pripreme događanja, degustacija, promocija i glazbenih večeri. Interijer je jednostavnih linija u kojem prevladavaju prirodni materijali poput cigle i drveta kako bi se gostima što vjernije približila atmosfera konobe. Naglašeni su detalji iz seoskih domaćinstava poput narodnih nošnji, pletenih košara, ručno vezenih stolnjaka...

Foto: Promo

Nova terasa na samom početku Bogovićeve ulice može ugostiti 48 osoba. Iako hladne plate nisu novost na našem tržištu, “Miseriu Nobile” od ostalih konoba izdvaja to što su sve namirnice dopremljene s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrta diljem Lijepe Naše.

Foto: Promo
Pa su tako u ponudi najbolji europski čvarci, vrhunska ekstradjevičanska maslinova ulja, pancete, pršuti, baranjski kuleni i kobasice, ličke salame od divljači, vrhunski sirevi od ovčjeg, kravljeg ili kozjeg mlijeka uz dodatke aromatičnog bilja, tartufi, masline, nagrađivana vina...

Foto: Promo
Konoba “Miseria Nobile” na otvorenju predstavila je i koncept “Slow Food – šetnja Hrvatskom” u kojem se kulturna i društvena pozadina gastronomske raznolikosti Hrvatske predstavlja uza samu degustaciju te je izvrstan način za dodatno upoznavanje Lijepe Naše kroz tradicionalnu kuhinju.

Foto: Promo
“Plata to go” je pravi hit

U pet slijedova delicija iz pet regija konoba nudi šetnju Hrvatskom, uz čašu vina iz svake regije.

Foto: Promo
Kako bi senzacija kušanja hrane i upoznavanja novih okusa, mirisa i boja bila potpuna, za goste su pripremljeni materijali u kojima se nalazi sažetak najvažnijih detalja vezanih uz ponudu hrane i pića. Konoba nudi i mogućnost naručivanja plata za slavlja, domjenke i promocije hrvatskih brendova kao dodanu vrijednost samom brendu – “plata to go”

Foto: Promo
– U turbulentnim vremenima za hrvatske male proizvođače, smatram da je krajnje vrijeme da svi pomognemo onako kako možemo. Moja obitelj i ja veliki smo ljubitelji delicija koje nude sve naše regije i ponosim se što sugrađanima i ostalim gostima možemo ponuditi gastronomsko i enološko putovanje cijelom Hrvatskom – kaže vlasnica Iris Filipan.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije