Poznati rovinjski boutique hotel bogtiji je sad i za luksuzni restoran s genijalnim interijerom

16.05.2024.
u 13:42

Ovaj izvanredan restoran u srcu starog grada Rovinja vodi vas na putovanje kroz bogatu hrvatsku tradiciju uz autohtone prvoklasne sastojke koji oživljavaju okuse predivnog istarskog zavičaja

Jedan od najljepših rovinjskih boutique hotela Spirito Santo predstavlja novootvorenu gastronomsku destinaciju - restoran Sapori di Spirito Santo. Ovaj izvanredan restoran u srcu starog grada Rovinja vodi vas na putovanje kroz bogatu hrvatsku tradiciju uz autohtone prvoklasne sastojke koji oživljavaju okuse predivnog istarskog zavičaja. S bogatom ponudom doručka dostupnim svakog jutra, restoran nudi jela internacionalne i lokalne kuhinje s naglaskom na svježe i sezonske sastojke koji oživljavaju okuse Istre, a otvoren je za hotelske, ali i vanjske goste. Chef restorana je Nikola Vučković, koji je prije dolaska u Sapori, radio u Beču, u hotelu The Ritz-Carlton, čiji se brend ubraja u najelitnije hotele na svijetu. Posebno se ističu dva restorana u kojima je radio, a koji se  nalaze u  ”Top 50” u svijetu -  restoran Distrikt, koji je ocijenjen kao 29. najbolji steakhouse na svijetu i restoran Pastamara koji je rangiran kao 26. najbolji talijanski restoran na svijetu.

Vlasnici restorana, Špela i Janez Bidovec, bračni par iz Kranja, zaljubljeni u Rovinj i Istru, već su dokazali da znaju što rade kada su s puno pažnje i poštovanja prema tradiciji obnovili zdanje iz 20-tih godina prošlog stoljeća koje je pripadalo talijanskoj obitelji te ga pretvorili u jedan od najboljih  boutique hotela u Istri, tako da je nesumnjivo da će restoran Sapori di Spirito Santo postati nezaobilazna gastronomska destinacije za sve posjetitelje Rovinja.

Kuhinja restorana Sapori di Spirito Santo koristi namirnice kako lokalne, tako i iz cijele Hrvatske: „Za nas je najvažnija stavka podrška lokalnog i domaćeg gospodarstva. Nastojimo u što boljem izdanju prikazati Istru te sve njezine blagodati i bogatstva prirode koje nam nudi. Svako jelo na meniju implementirano je na moderan način, ali se okusima ne odmiče od naše tradicije i okusa “bakine kuhinje“. Svaka komponenta koju ćete probati u Saporiu je djelo naših vrijednih ruku te naših marljivih zaposlenika koji nastoje sve dovesti od savršenstva. Naš zadatak nije samo napraviti dobro jelo i pružiti odličnu uslugu, već nam je zadatak da doživite nezaboravno iskustvo i da vam večera u Saporiu ostane u trajnom sjećanju. Sapori je mjesto za nezaboravne uspomene i za ultimativno iskustvo.“, izjavili su vlasnici restorana Špela i Janez Bidovec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije