moderan interijer

Potpuno drugačija ordinacija dr. Gordane Arambašić iz Koprivnice

09.05.2022.
u 11:11

Prostor s potpisom stila u spoju obiteljske medicine i akumpunkture

Ova potpuno drugačija, nesvakidašnje uređena ordinacija nalazi se u samom središtu Koprivnice u novom poslovno stambenom kompleksu na adresi Florijanski trg 7.  Odiše novouređenim interijerom s puno stila i atmosfere, a vlasništvo je liječnice obiteljske medicine dr. Gordane Arambašić čija je vizija bila, kao vlasnice, napraviti ordinaciju u kojoj se jednako dobro osjećaju i pacijenti i medicinski tim.

Ideja jednostavnog i modernog prostora, pretočena je u stvarnost pri čemu su poštivani svi propisani standardi koje je bilo potrebno uklopiti kako bi prostor odgovarao potrebama ordinacije za što je angažiran arhitek Davor Rogoz i njegov arhitektonski studio iz Zagreba.

U modernom interijeru prevladavaju bijela, crna i crvena boja, a od materijala kompoziciju čine drvo i plastika. Namještaj je bijelih i ravnih linija, rađen po mjeri kako bi se maksimalno uklopio u interijer dok pojedini elementi namještaja daju koloritni akcenti, poput dizajnerskog Vitra ID Trim radni stolac liječnice koja svojom crvenom bojom daje originalnost liječničkoj ordinaciji.  Stolci za pacijente također su posebnog oblika i Vitra potpisa u tri boje te pridonose ugodnoj atmosferi čekaonice. Prostor sadrži dizajnerske predmete poput sata tvrtke Rexite iz Italije u ambulanti liječnice te sat u čekaonici iz Modus design shopa.

Na zidovima se uočavaju posebne grafike inspirirane medicinom, a izrađene isključivo za prostor ordinacije autora prof.likovne kulture Mario Dimić. Grafike u čekaonici prikazuju Hipokrata i Hipokratovu zakletvu, Eskulapa kao boga medicine, u ambulanti medicinske sestre grafika je inspirirana Atenom, Zeusom i Akropolom. U ordinaciji liječnika nalazi se grafika Nikole Tesle kao inspiracija i motiv, te grafika Mirakul- koja je inspirirana Gibbonijevom pjesmom i ima za doktoricu Arambašić osobno veliko značenje.

- Prostor ordinacije je prije svega funkcionalan kako bi se što bolje i ugodnije mogao odvijati svakodnevni rad s pacijentima što je primarno u odvijanju liječničkog posla, a posebnost ordinacije čini drugačiji interijer te detalji poput dizajnerskih komada namještaja i umjetničkih grafika koji istovremeno oplemenjuju radni prostor i čine ga originalnim - istaknula je dr. Arambašić.

U čekaonici se nalazi pult za prijem pacijenata, ugodni stolici, TV prijemnik te dva odvojena toaleta za osoblje i pacijente. U ambulantnom prostoru za rad medicinske sestre nalazi se prostor za vađenje krvi, prevoje, inhalacije, spirometriju, krevet za pacijente, te ostale poslove koje izvodi i medicinska sestra i liječnica.

U ordinaciji liječnice vrše se redovni pregledi pacijenata uz mogućnosti izvođenja i EKG pretrage, a postoji i konceptualno odvojen privatni kutak za odmor s čajnom kuhinjom, izlazom na terasu te privatni tuš.

Osim funkcionalnog interijera, posebnost ove ordinacije čini i svestranost dr. Arambašić koja vrlo uspješno spaja obiteljsku medicinu i akumpukturu kao drevnu istočnjačku metodu liječenja za koju je posebno certificirana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije