izgleda odlično

Posude za cvijeće objesite na zid dnevnog boravka

cvjetni aranžamani
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
02.07.2018.
u 08:33

Živo ili tretirano cvijeće ne mora biti samo na stalcima. Predlažemo da ga objesite na zid

Rascvali anturijum ili raskošni cvjetni vrtić na zidu dnevne sobe ili u mračnom hodniku? Taj koncept uređenja nudi novi sustav sadnje, aranžiranje zasađenih cvjetnih aranžmana i postavljanja biljaka na zid. Ukrasne posude za cvijeće različitih oblika, od cjevastih, kvadratnih, okruglih, neutralnih ili pak živih boja...

Mogu biti postavljene slobodno u prostoru, ali najatraktivnije izgledaju kad su na zidu kao cvjetna instalacija. Posude za cvijeće napravljene su od fine keramike i dobro obrađene plastike, aluminija i kartona.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Montaža cvjetne posude na zid poprilično je jednostavna, a prvenstveno ovisi o težini posude, supstrata i cvijeća. Dakle, ako se radi o manjoj cvjetnoj posudi, može se samo objesiti na čavlić, dok se one veće i teže montiraju pak pomoću odgovarajućih tipli.

Unutar svake cvjetne posude nalazi se mali sustav za “samozalijevanje”, a važno je spomenuti da je cvijeće zasađeno u sphagumu. Riječ je o mahovini koja služi kao zemlja, a njezina prednost je što duže čuva vlagu. Važno je i spomenuti kako bi cvjetne vrtiće treba planirati s biljkma koje se međusobno dobro podnose, a za rast i razvoj potrebna im je približno ista količina svjetla i vlage.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL


Za one koji su zaboravljivi, u ponudi Growshopa, gdje smo i našli ove zanimljive zidne cvjetne instalacije, može se naći i tzv. “stabilizirano” cvijeće. Riječ o tretiranoj biljci koja je ostala živa, ali ne zahtjeva ni zalijevanje, niti svjetlost. Tako stabilizirane biljke traju oko 7 godina. Ovisno o veličini i odabranom vrtiću, raspon cijena kreće se od 75 do 750 kuna.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Ove cvjetne posude mogu biti i dio eksterijera, obješene, primjerice, na ograde ili pak postavljene na fasadni zid. Ipak, tu treba pripaziti da zasađeno cvijeće u njima ne bude previše izloženo suncu, posebno ako to ne voli. nom vrtiću, raspon cijena kreće se od 75 do 750 kuna. Ove cvjetne posude mogu biti i dio eksterijera, obješene, primjerice, na ograde ili pak postavljene na fasadni zid. Ipak, tu treba pripaziti da zasađeno cvijeće u njima ne bude previše izloženo suncu, posebno ako to ne voli.

>> Zasadite tulipane i zumbule da još tijekom zime najave proljeće

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije