Zelena gradnja

Posao budućnosti za koji je svake godine sve više zainteresiranih

zelena gradnja
Foto: Promo fotografija
28.06.2014.
u 15:00

Zelena gradnja budućnost je gradnje poslovnih i stambenih prostora, stogane čudi da je sve veća pomama za zvanjem certificiranog profesionalca za zelenu gradnju.

Riječ je o stručnjacima koji su u jednogodišnjem multidisciplinarnom edukativnom programu odslušali ukupno 12 edukativnih modula o svim područjima zelene gradnje.

Foto: Promo fotografija

U tri godine održavanja edukacije u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju upisano je više od 130 polaznika te ih je dosad ukupno 85 dobilo međunarodni certifikat Green Building Professional.

Oznaka “međunarodni” proistječe iz činjenice da je edukacija osmišljena u suradnji Svjetskog savjeta za zelenu gradnju (www.worldgbc.org) i Europske mreže savjeta za zelenu gradnju (European Regional Network for Green Building) i stoga je edukacija identična u svim zemljama, a uspješni studenti svoje znanje mogu dalje prenositi iz jedne zemlje u drugu.

Cjelogodišnji edukacijski program Green Building Professional namijenjen je profesionalcima iz različitih relevantnih disciplina uključujući arhitekturu, graditeljstvo, strojarstvo, elektrotehniku, ekonomiju, financije, pravo, marketing; potom vlasnicima zgrada, zakupcima, poslovnim subjektima, investitorima, financijskim institucijama, građevinskim kompanijama, dobavljačima proizvoda usluga u graditeljstvu, znanstvenicima i studentima, zaposlenicima u javnoj upravi – svima onima koji žele biti u skladu s najnovijim trendovima u zelenoj gradnji.

Upisi četvrte generacije počinju u srpnju 2014. godine, za dodatne informacije treba poslati upit na info@gbccroatia.org.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije