MALA ŠKOLA UREĐENJA

Police: neizostavne, efektne i funkcionalne

police
Foto: Promo fotografija
1/3
24.09.2019.
u 07:02

Mogli bismo slobodno reći da su police poseban kreativni izazov dizajnerima, pa ih možemo naći u zanimljivim izvedbama i izrađene od raznih materijala

Današnji moderni interijer gotovo je nezamisliv bez polica. Osim svoje funkcionalne uloge, police u interijeru uvelike pridonose i estetskom ugođaju doma. Izuzetno su praktične pa su poželjne u svakoj prostoriji, od kuhinje i dnevnog boravka do spavaćih soba, hodnika i kupaonice.

U pravilu, police su dosta jeftin, a s druge strane, izrazito efektan element u interijeru. Stoga su dostupne i onima s plićim džepom. Police ne moraju biti samo za odlaganje sitnica, knjiga i dekoracija, one mogu biti idealno rješenje za odjeljivanje prostora. Najčešće njima odvajamo kuhinju od dnevnog boravka ili pak spavaću zonu ako je posrijedi prostor koji nam služi i za dnevni boravak. U dnevnom boravku police obično postavljamo na centralni zid, na kojemu smještamo TV uređaj te skupa s njim formiramo cjelovit element. Možemo ih postaviti i na zid iznad sjedeće garniture te na bilo koje drugo mjesto, ovisno o vrsti i namjeni police.

Mogli bismo slobodno reći da su police poseban kreativni izazov dizajnerima, pa ih možemo naći u zanimljivim izvedbama i izrađene od raznih materijala. Najčešći materijal od kojih se izrađuju police jest drvo, iveral i medijapan. Često ih možemo naći u izvedbi od stakla, pleksiglasa, metala i u kombinaciji različitih materijala. Police su najčešće izrađene kao poseban, neovisan element te mogu biti postavljene na zid horizontalno i vertikalno ili biti samostojeće, u raznim oblicima.

Foto: Promo fotografija

Na tržištu se nudi namještaj kao što su moderne sofe koje na svojim bočnim ili stražnjim stranama imaju već ugrađene police za knjige i sitne predmete. Ovakvi komadi namještaja zahtijevaju prostorije većih dimenzija kako bi se moglo nesmetano kretati oko njih. Moderne kuhinje sve češće imaju otvorene police kako bi rad u kuhinji bio lakši i jednostavniji i kako bi stvari bile pri ruci. U kupaonici će dobro doći barem jedna polica iznad umivaonika na kojoj držimo najnužnije stvari za higijenu.

Osim toga, zanimljivo rješenje za odlaganje ručnika bila bi samostojeća polica u kutu kupaonice ako to prostor dopušta. Police u spavaćoj sobi mogu riješiti problem nedostatka prostora za smještaj noćnih ormarića. Ako postavimo policu iznad uzglavlja kreveta, poslužit će nam za odlaganje knjiga i drugih osobnih predmeta. Dječja soba gotovo da je nezamisliva bez polica. Maštovito izrađene u raznim bojama služe za odlaganje igračaka i pridonose redu u sobi za djecu manjeg uzrasta. Školarcima će pak polica ponajprije biti za držanje knjiga.

>>Kako kombinirati više stilova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije