Slatko iz Danske

Pokućstvo od kojeg će vam narasti zazubice

slatkisi
Foto: Promo fotografije
1/4
05.04.2014.
u 00:00

Zbog dobrog namještaja onim profinjenijim ljubiteljima uređenja interijera mogu “narasti zazubice”, no od ovog koji stiže iz Danske to bi se mnogima moglo dogoditi ne samo u prenesenom značenju. Radi se o diplomskog radu mladog danskog dizajnera Matthiasa Borowskog čije su klupice, taburei i kocke za sjedenje zorne replike šarenih slatkiša samo u otprilike stotinjak puta većoj varijanti.

Foto: Promo fotografije

Plastika je bila dobar ekvivalent za umjetne sastojke slatkiša

- Htio sam dizajnirati komade koji će biti okidač za svih naših pet osjetila - kaže autor.

Da bi postigao “šećerni efekt”, Borowski je eksperimentirao s brojnim materijalima prije nego je našao one koji najbolje oponašaju žele i ostale “slatke grijehe”. Plastikom je uspio dočarati izgled slojevitih gumenih bombona, a drugim umjetnim materijalima uspio je postići analogiju sintetičkih dodataka koji se stavljaju u tzv. konditorske proizvode.

Foto: Promo fotografije

Korišteni su smola, drvo te razni umjetni materijali

- Dok sam istraživao slatkiše, shvatio sam da se oni ionako izrađuju od umjetnih aditiva pa je plastika bila dobar ekvivalent.

No, koristio je i prirodne materijale i njima postigao efekt nugata i karamele. Nugatom je tako kreirao smolom i drvetom, a gumene bombone smolom s pigmentima boje. S obzirom da su neki ekscentričniji dizajneri već “izbacili” jestivi namještaj, ovaj se čini boljim rješenjem, ali teško da će ispijanje kave na “bombonastom” tabureu proći bez posezanja za istima.

Foto: Promo fotografije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije