LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Pogledajte novitete iz svijeta domaće kreativne keramike

U Galeriji Juraj Klović u Rijeci u prvoj polovici lipnja svoje najnovije radove izlažu poznati hrvatskih majstori 'umjetničke' keramike
28. svibnja 2016. u 10:00 0 komentara 664 prikaza
izložba keramike
Foto: Promo fotografija
Pogledajte galeriju 1/7

Galerija Juraj Klović koja se nalazi u sklopu Hrvatskog doma likovnih umjetnika u srijedu, 1. lipnja otvorit će svoja vrata najboljim hrvatskim keramičarima. Izložba u organizaciji ULUPUA-a, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, je plod projekta Keramički laboratorij.

Kako je objasnila u predgovoru kustosica izložbe Višnja Slavica Gabout, riječ je o edukativnom projektu koji je kao project in progress zamišljen postati platformom za nova kreativna istraživanja, nova iskustva, nove strategije, ali i nove edukacijske i komunikacijske forme u području suvremene keramike.

Projekt progovara o mediju keramike, naglašavajući izazove eksperimentalnih iskustava, oslanjajući se pritom na one umjetnike/keramičare koji su otvoreni prema suvremenim idejama i novim paradigmama te koji razmišljaju transdisciplinarno i intermedijski.

izložba keramike | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

- Keramički laboratorij elaborira tu odnos keramike i suvremene umjetnosti, sagledavajući ovaj medij kao segment ne primijenjene, već vizualne umjetnosti, u sklopu današnje suvremene umjetničke prakse. A apostrofira rad onih autora koji u keramici – keramičkim objektima, skulpturama, asamblažima, ambijentima, odnosno u sinergijama ovoga medija s drugim medijima i materijalima, slijede aktualne suvremene umjetničke trendove - kaže kustosica.

izložba keramike | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

Na izložbi ćete, među ostalima, moći vidjeti i radove Lidije Boševski, Željka Bračka, Smiljane Brezovec Meštrić, Mladena Ivančia, Željke Korbar, Karela Pavlinca, Karmen Ptičar, Boris Roce, Liljane Smodlaka, Ivančice Vončina te učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb pod vodstvom mentorice Lucije Gudlin.

Izložba će se moći pogledati do 14. lipnja, radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom je galerija zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.