Godišnja produkcija

Oni dolaze: pogledajte nagrađene radove studenata dizajna

studenti nagrade
Foto: Promo fotografije
1/4
04.01.2016.
u 10:29

Treći put zaredom profesori Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagtrebu nagradili su najbolje projekte iz protekle akademske godine

Posljednji dani prosinca na Studiju dizajna pri zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu protekli su u znaku nagrada. Nastavljajući praksu od 2012. koja očito polako prelazi u tradiciju, nastavnici studija dodijelili su treći put godišnje nagrade najboljim radovima svojih studenata.

Nagrađena su ukupno četiri projekta koja su nastala u akademskoj godini 2014./2015., i to: ‘Zipka Sway’ Valentine Sunek, samoinicirani projekt ‘Moj pervi abecedarij – slikovnica’ Grge Petrova, ‘Senzomotorno stimulativna edukacijska oprema’ Dorje Benussi te ‘Taktilna slikovnica za slijepu djecu’ Zrinke Horvat.

Foto: Promo fotografije
‘Zipka Sway’ Valentine Sunek dječji je podesivi krevetić s mogućnošću prenošenja i sklapanja

Kriteriji kojima se u svome odabiru najboljih radova vodilo Povjerenstvo Studija dizajna bili su: inovativnost i kreativnost, zatim pozitivna društvena usmjerenost projekta i njegova praktična primjenjivost te na koncu i pozitivan doprinos dizajnerskoj struci. Godišnje nagrade namijenjene su studentskim projektima nastalim u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima na kolegijima Industrijski dizajn te Vizualne komunikacije.

Foto: Promo fotografije
Moj pervi abecedarij’ Grge Petrova ilustrirana je knjiga kajkavske abecede rađena s namjerom da pobudi interes djece za zavičajni jezik

Stručno povjerenstvo je uz ove četiri nagrade dodijelilo i posebno priznanje za ‘Rešetke nisu prepreke’, projekt-radionicu kojoj je ovo već druga nagrada nakon one na ovogodišnjem Danu D.

Foto: Promo fotografije
Zrinka Horvat nagrađena je za diplomski rad slikovnice za slijepu djecu

Ovaj dizajnerski i socijalno osviješten doista vrijedan projekt potpisuje Grupa autorica koju čine studentice Dina Bartolić, Elizabeta Bošnjak, Ivana Hrabar, Katarina Huljev, Maja Jandrić, Monika Močević, Laura Mrkša, Helena Nemec, Nataša Njegovanović, Iva Udovičić, Lea Vavra i Petra Vrdoljak.

Foto: Promo fotografije
Dorja Benussi autorica je seta stolaca i pisaćeg stola koji potiču senzornu integraciju i motorički razvoj djece

‘Rešetke nisu prepreke’ nastao je u suradnji s udrugom Roda u kojoj je Studij dizajna realizirao petodnevnu radionicu participativnog dizajna i socijalne inkluzije u Ženskoj kaznionici Požega u kojoj su zatvorenice i aktivistice Rode izrađivale uzorke za osam proizvoda namijenjenih bebama i njihovim roditeljima.

Foto: Promo fotografije
Projekt ‘Rešetke nisu prepreka’ iznjedrio je proizvode za bebe i roditelje

>>Nagrađene najbolje kolekcije kultnog posuđa Metalac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije