edukativno

Poduzetničke priče koje nas nadahnjuju na još jednim Inspiracijama

02.09.2021.
u 07:00

Ovog puta svojim pričama okupljene su inspirirali poduzetnica Natalia Županić koja stoji iz domaćeg brenda likera i rakija Al Kaprone, zatim Ana Šerić, osnivačica BITEart-a te slikar Hrvoje Majer

Inspiracija dolazi iz nas samih. Biti otvoren za nove izazove, okruženi sjajnim, kreativnim ljudima i onima koji vole, podržavaju jedni druge i uživaju u svakom trenutku sve se dvostruko vraća. Upravo tako se mogla doživjeti još jedna inspirativna večer u latino ambijentu poznatog zagrebačkog restorana Fiedel Gastro koje je bilo domaćin događanja društvenog događanja INSPIRACIJE. Ovog puta svojim pričama okupljene su inspirirali poduzetnica Natalia Županić koja stoji iz domaćeg brenda likera i rakija Al Kaprone, zatim Ana Šerić, osnivačica BITEart-a te slikar Hrvoje Majer.

„Psihijatar vam može pomoći, ali rakija je jeftinija“, jedna je od poslovica koja se kod nas učestalo prakticira. No osim kao lijek, rakija je nezaobilazan dio brojnih običaja. Na tom tragu, obitelj Županić na čelu s mamom Nataliom, sinom Branimirom, te kćeri Ana Mariom stvorila je pravi mali raj za sve rakijoljupce -Al Kaprone!

Ovaj hrvatski proizvođač i distributer voćnih rakija i likera s preko 20 godina iskustva savršeno sljubljuje vrhunski alkohol sa sastojcima najbolje kvalitete, uz korištenje suvremene tehnologije uz veliki udjel hladno prešanog voća, orašastih plodova ili kremaste čokolade.

- S ponosom možemo reći da iza nas stoji struka i bogato znanje, a s dodatkom ljubavi dolazimo do vrhunskih proizvoda, kojima nitko ne može odoljeti – otkriva ponosna i nasmijana Natalia, koju opisuju kao ženu koja se ne predaje i ne odustaje.

Anu Šerić nemoguće je opisati u kratkim crtama je jer je ona talentirana umjetnica, poduzetnica, snimateljica i montažerka, vizionarka i ponosna mama .Završila je Akademiju likovnih umjetnosti koja ju je naučila, a potom i odredila njen put. 2010. g. pokreće projekt Edible art kroz koji se poigrava hranom kao načinom “konzumiranja umjetnosti”. Kroz razne izložbe iskristalizirala se ideja o “jestivnom suveniru”, onome što danas predstavlja BITEart: jedinstveni umjetnički keksi – paprenjaci obogaćeni reprodukcijama hrvatskih umjetničkih djela, pretvorenima u interaktivni suvenir.
 

Hrvoje Majer rođen je u Osijeku, a 2003. godine, po završetku studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, svoje obrazovanje i rad nastavlja u Londonu na Fine Arts, University of Arts, Central Saint Martins College of Art & Design. Nakon osam godina života u Londonu vraća se u Zagreb u kojem pronalazi nove inspiracije za svoje slike, a suradnja sa Anom Šerić lansirat će ga u drugu dimenziju – jestivu umjetnosti.  Ako imate sreće, možda okusite umjetnost osvog neobičnog, inspirativnog i intrigantnog slikara čiji su likovi obavijeni velom mistike. Hrvoje redovito provodi radionice slikanja za početnike i pronalazi put do kreativnosti u svakom polazniku. Radionice se provode u njegovom studiu u Gundulićevoj 28. Može se prijaviti svatko bez obzira na predznanje.

Spoj latino noći, dobre atmosfere i gastronomske ponude restorana Fidel Gastra koju su upotpunila najfinija vina iz wine shopa Vinolog, uz degustaciju rakija Al Kaprone novog, još neprobanog okusa Manga i Limete, zatim, uz fine note Franck čaja, kave i slatkih napitaka, najfinijeg pjenušca Botega i nezaobilaznog Hendrick’s gina, ali i pregršt poklon paketa vjernog sponzora Henkela, Shiseido te novootrkivenog brenda Botun i ovoga su puta gostima inspirativnog druženja pružili poticaj na pozitivnu promjenu i nove izazove. Kao šlag na kraju predstavljena je nova knjiga “Tragovi u vremenu” književnice Rosie Kugli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije