LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Pjevačica Indira Levak bacila se u dizajnerske vode, a željezo joj je omiljeni materijal

Željezni okviri kreveta na velika se vrata vraćaju u interijer, a željezo polako preuzima i ulogu vodećeg materijala u dizajniranju doma
01. listopada 2019. u 08:54 0 komentara 1807 prikaza
Foto: Lesnina

Materijal kojim se izrađivao vrtni namještaj koji prkosi svim vremenskim neprilikama, željezo, preselio se iz eksterijera u interijer. I to nije novost. Naime, još je 2015. godine Dulux je kao boju godine proglasio Copper Blush, bakreno rumenu boju i samim tim najavio vladavinu željeza.

 | Autor : Filip Kos/Pixsell Foto: Filip Kos/Pixsell

Ipak, željezni se namještaj nekako uvijek ostavljao za uređenje eksterijera ili pak kao materijal za izradu ograda za stepenice, prozorskih rešetaka ili kao pribor za kamine.  

Ove godine pak, željezo je hit komad u dizajniranju doma, a njegova multifunkcionalnost ga čini odličnim za dizajniranje svake prostorije doma. 

Indira Levak, pjevačica i dizajnerica interijera, smatra kako je namještaj od željeza sinonim čvrstoće te ga uz kamen i druge čvrste materijale uključuje u svoj namještaj. Željezo, smatra ona, ima mjesto i u spavaćoj sobi. 

"Važno je da kada bude ti da bu di bu da da su to čvrsti materijali", našalila se te nastavila " u opremanju svog stana ja sam tražila funkcionalan, čvrst, nepoderiv namještaj i to sam našla u željezu kojeg moj muž koristi u kreiranju sprava za teretanu", tvrdi.  

I direktorica Lesnine, Petra Bizjak, smatra da je željezni namještaj jako zahvalan te kako se s njim može dekorirati bilo koja prostorija. 

"Željezne police u kombinaciji s drvom odlična su dekoracija za kupaonice na primjer, a željezne noge stolica ili stolova u dnevnom boravku malo su suptilniji način unošenja ovog materijala u dom", tvrdi. 


Željezo je, slažu se, materijal koji oplemenjuje čitav interijer, a hoće li se koristiti kao hvatač pažnje ili ne, ovisi o boji u kojoj se prezentira. Tamnije će boje željeza tako privlačiti pažnju, a svjetlije će boje željeza proći manje zamijećeno. Ipak, željezne noge namještaja u svjetloj boji zlata unijet će dozu otmjenosti, a žuta će boja dodatno zagrijati prostor. 

Namještaj koji je u potpunosti izgrađen od željeza, visoke su police. Bez obzira na to pojavljuju li se u klasičnom obliku pravokutnika ili poprimaju nešto moderniji oblik šesterokuta, ovim će se policama uspješno pregraditi svaka prostorija, a čvrst materijal ovog puta neće djelovati zagušljujuće. 

 | Autor : Jurica Galoić/Pixsell Foto: Jurica Galoić/Pixsell

stan toronto beach SOFISTICIRANO Kuća za mladu obitelj s prekrasnom dječjom sobom pravi je hit
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.