žuta, svjetloplava i ružičasta

Pastelni tonovi u dnevnom boravku: nudimo 20 sjajnih ideja!

pastelni dnevni boravak
Foto: Thinkstock
1/21
12.05.2016.
u 14:00

Dizajneri preporučuju pastelne tonove za uređenje dnevnog boravka. Odvažite se i vi, a neka vam dodatni motiv bude činjenica da je Pantone svjetloplavu i ružičastu proglasio hit bojama 2016.

Najviše muke prilikom uređenja stana upravo nam zadaje odabir boja. Htjeli bismo biti u trendu, a istodobno odabrati nijanse koje će biti aktualne i za desetak godina. Usto, važno je boje odabirati i prema namjeni prostorije – nije isto birati nijanse za kuhinju ili, primjerice, spavaću sobu.

Svaki prostor ima svoje zakonitosti uređenja, među koje svakako pripada i dobar odabir boja. Tako, primjerice, spavaće sobe vole smirujuće boje koje usto nude intimu dok dnevni boravci vole pastelne tonove iako ih rijetko upotrebljavamo u njima. Radije ćemo posegnuti za smeđim ili sivim nijansama iako dnevna zona voli vedre i poletne tonove poput svjetloplave, ljubičaste ili zelene, žute i ružičaste.

Foto: Promo fotografija

Ako planirate uvesti neke promjene u dnevni boravak ili ga potpuno adaptirati, svakako imajte na umu da su najbolji izbor za mjesto u kojem najviše boravimo u stanu baš pastelne boje. Usto, bit ćete posve u trendu jer je Pantone za ovu godinu proglasio upravo svjetloplavu i ružičastu hit bojama poželjnima za interijer.

Foto: Promo fotografija

Naravno, ove boje ne odnose se samo na dječje sobe – dizajneri interijera preporučuju ih i u ostalim prostorima u domu, a prije svega u dnevnom boravku. Dakle, vrijeme je da se riješite predrasuda o pastelnim tonovima kao dječjim i ženskim.

Foto: Promo fotografija

Vaš dnevni boravak nipošto neće izgledati feminiziran zato što ste nabavili svjetloplavu sofu, obojili jedan zid u nježnu ružičastu nijansu ili pak presvukli omiljeni naslonjač u svjetloljubičastu boju.

Pastelni tonovi, osim što donose romantiku u interijer, osvježit će dnevni boravak i učiniti ga dinamičnim i razigranim te naglasiti njegovu suptilnost. Izvrsno je imati bijelu ili sivu neutralnu podlogu na koju ćete stavljati pastelne nijanse.

Foto: Promo fotografija

Ako ste već nabavili osnovne komade namještaja i ne namjeravate ih mijenjati, onda stavite detalje (okvire za slike, ukrase, jastuke, svijećnjake....) ili obojite dio zida u pastelnim tonovima.

>>Stilski dašak Mediterana na londonskoj adresi

Komentara 1

V1
Vinkazeljka 1115
09:25 09.07.2016.

Lijepe su pastelne boje u dnevnom boravku ,ali ovo mi djeluje kičasto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije