Mala škola uređenja

Pastelne boje za nenametljiv ugođaj

stol
03.12.2017.
u 10:49

Da biste postigli osjećaj mekoće i svježine u svome domu, odlučite se za pastelne boje. Ne morate nužno kupovati namještaj u ovim bojama. Samo mali pastelni detalji unijet će osvježenje u prostor

Sigurno ste već primijetili da su pastelne boje postale “vladarice”, kako u modnom dizajnu tako i u svijetu interijera. Pastelne boje dobivamo miješanjem male količine bilo koje osnovne boje s velikom količinom bijele. Ove nježne boje ostavljaju dojam vedrine, mekoće i nenametljivosti u interijeru.

Foto: Promo

Stoga, ako težite nenametljivom i romantičnom ugođaju u domu, idealan izbor za vas bit će pastelne boje. Nježne pastelne boje pristaju bilo kojem prostoru, pa nećete pogriješiti odlučite li upotrijebiti ih za bilo koju prostoriju svoga doma. S obzirom na to da imaju reflektirajući učinak na svjetlo, odličan su izbor za zidove manjih prostorija jer tako prostor vizualno čine većim. Pastelne boje najbolje se slažu s bijelom, a možete ih slobodno kombinirati sve međusobno. Siva je također jako dobra podloga na koju se odlično nadovezuju sve pastelne boje. Ako želite unijeti male, ali značajne promjene u svoj već pomalo dosadni i jednolični dnevni boravak, ne morate bojiti zidove. Ostavite ih bijelima, a samo detaljima u pastelnim bojama kao što su jastuci, deke, okvirići za slike, poneki sitni dekorativni detalj i slično, unesite mekoću i svježinu. Budite kreativni i maštoviti te stari neugledan namještaj obojite u neku od pastelnih boja. Predlažem da stare stolce obojite u različite pastelne boje. Time ćete unijeti dinamiku i veliko osvježenje u svoju blagovaonicu. Osim stolaca, možete obojiti komodu, stol, vrata ili bilo koji drugi detalj. Stari obojeni namještaj najbolje se uklapa u shabby chic stil uređenja. Nježna boja lavande nezaobilazna je u ovom slučaju. Vaši će klinci sigurno biti oduševljeni uredite li njihovu sobu u raznim kombinacijama pastelnih boja. Pastelnim nijansama žute, ružičaste, zelene i plave podignut ćete raspoloženje svome djetetu i njegovu sobu ćete učiniti ugodnim mjestom za igru i boravak. Poseban hit u svijetu dizajna interijera ove su godine pastelno ružičasta, ljubičasta i vječna svijetloplava boja.

Oslobodite se predrasuda da su pastelne boje samo dječje i ženske. Slobodno se odlučite koristiti ih u svome domu i uvjerite se kako će ove nježne, nenametljive boje djelovati na vas opuštajuće i umirujuće. Zlatni detalji u kombinaciji s pastelnim bojama vaš će dom učiniti elegantnijim i glamuroznijim. Slobodno se poigrajte ovim kombinacijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije