Parketi

Kako izabrati najbolji parket koji će domu pružiti finoću, toplinu i eleganciju?

parket
Foto: Thinkstock
1/4
23.03.2017.
u 08:15

Parket s godinama dobiva svoje "bore" - vidljive tragove oštećenja od udaraca, moguće vlage, rasušivanja...

Pri izboru parketne drvene obloge treba razmisliti o svojim životnim navikama. Primjerice, organiziramo li često zabave s mnogo gostiju, volimo li hodati bosi, koliko nam je bitna boja drveta, imamo li malu djecu, kućne ljubimce… Onda neizostavno potražite savjet parketara. Njihovo iskustvo može pomoći!

Iako se katkada čini da je parket spreman za promjenu, možda je dovoljno samo presložiti ga, prebrusiti i prelakirati. To će uvelike umanjiti troškove. Kupujete li novi parket, prošećite prodavaonicama jer cijene su različite, a može se naići i na povoljne akcije.

Foto: pixabay

Ako je parket lijepljen na podlogu, u pravilu nije moguća ponovna uporaba. Parket na drvenoj podlozi može se presložiti, ali treba očekivati potrebu za izvedbom nove daščane ili OSB-podloge.

Foto: pixabay

Kad birate parket, osim o cijeni, vodite brigu i o njegovoj kvaliteti i tvrdoći. U nas su jako popularni parketi egzotičnog drva, ponajprije zbog njihove strukture i izgleda. Njihova cijena je poprilično visoka, a performanse uglavnom jako dobre. No, valja i parketnu podnu oblogu ukladiti s ostatkom interijera.

Foto: pixabay

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:32 24.03.2017.

I to je to? Kao da clanak nije zavrsen. Toliko interesantna tema, a gotovo nista receno. Uz malo tuda i istrazivanja mogao nam je dati informacije koje nam naslov obecava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije