Inovacija

Pametna inovacija kojoj nećete moći odoljeti jer misli umjesto vas

ikea
IKEA
01.04.2017.
u 07:00

Napredna, štedljiva i oku ugodna tehnološka rješenja, pokazalo se, imaju sjajan rejting kod kupaca IKEA-e

Trådfri je nova kolekcija koja dolazi iz kuće IKEA, a ono što je posebno zanimljivo jest pomak koji je ovaj švedski lanac namještaja odlučio uvesti. Naime, IKEA se okrenula pametnoj tehnologiji. Riječ je o žaruljama i LED panelima kojima se može upravljati preko daljinskog, odnosno prilagođene aplikacije.

Foto: IKEA

Isto tako, u sebi imaju implementirane senzore da se automatski upale ili ugase kada netko uđe u prostoriju ili ju napusti. Korisnici osim toga mogu birati i(li) namjestiti jačinu svjetla te hoće li ono biti “hladno” ili “toplo” i to sve uz pomoć spomenute aplikacije, a postavke se mogu proizvoljno modificirati po danima i satima, ovisno o tome kako ih sam korisnik želi podesiti.

Inače, ovo je drugi ovakav “pametni” pothvat koji nam stiže iz kuće IKEA s obzirom na to da je prva takva stvar bila iz serije komada namještaja koji omogućuje i WiFi punjenje pojedinih uređaja.

- S ovom novom linijom željeli smo da što više ljudi priželjkuje danas imati dobru, kvalitetnu rasvjetu i to po pristupačnoj cijeni s dodatnim pogodnostima - poručili su iz kuće IKEA, iz koje kažu i da će tehnologija u budućnosti postati njihov sastavni dio u poslovanju točnije proizvodima, a korisnici će moći s daljine kontrolirati uvjete rasvjete, čak i kad nisu fizički kod kuće. (ms)

Komentara 1

OB
ObrenM
20:37 01.04.2017.

Tradicionalna navika-o cijenama niti slova.To je stil polticara -puno pricaju,a nista ne kazu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije