Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Ovogodišnji Tjedan dizajna na 50+ lokacija

Zemlja partner je Austrija, a od 9. do 14. svibnja zaljubljenici u dizajn uživat će u brojnim premijerama
10. travnja 2017. u 09:39 0 komentara 218 prikaza
sfds
Foto: Promo

Tjedan dizajna, najveći festival posvećen dizajnu u Hrvatskoj, ove će se godine održati četvrti put od 9. do 14. svibnja na više od pedeset partnerskih lokacija diljem Zagreba te na više od pet tisuća četvornih metara na središnjoj lokaciji – u Laubi i posebno projektiranom #tdzg Dizajn parku. Ovogodišnja zemlja partner bit će Austrija, čime će se Tjedan dizajna pridružiti projektu Godina kulture „Austrija – Hrvatska 2017.“

sfds | Autor : Promo Foto: Promo

Uz niz svjetskih i hrvatskih premijera, izložbi, predavanja, radionica te modnih revija, #tdzg2017 predstavit će i neke nove sfere dizajna, poput #tdzg Food designa, a svakodnevni program nudit će pregršt dinamičnog sadržaja koji se može pratiti na www.tjedandizajna.com i društvenim mrežama. Prvi put dodijelit će se #tdzg Nagrada za poticanje hrvatskog dizajna u iznosu od 10.000 kuna jednom od sudionika izložbe #tdzg Expo, kojeg će izabrati međunarodni žiri renomiranih stručnjaka.

sfds | Autor : Promo Foto: Promo

Novost je da će #tdzg2017 prvi put imati i temu. Pod naslovom „U čemu je problem?“, ovogodišnji Tjedan dizajna želi problematizirati ulogu dizajna te tako natjerati društvo na razmišljanje što pokreće kreativni proces. Odgovor na ovo pitanje ponudit će grčka arhitektica Katerina Kamprani, koja će svojom premijernom samostalnom izložbom projekta „The Uncomfortable“ potaknuti na razmišljanje o funkcionalnosti dizajna te ulozi dizajna u svakodnevnom životu.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.