SVE SAMO NE OBIČNO

Ovo možete i vi: futuristički bor s brezovim grančicama

bor svjetlana
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
22.12.2014.
u 15:00

Na željeznoj konstrukciji koju je našla na građevinskom otpadu Svjetlana Todorović je od brezovih grana i ukrasa osmislila božićno drvce

Na građevinskom otpadu Svjetlana Todorović uočila je metalni stalak i odlučila je ponijeti ga sa sobom, znajući dobro da će joj jednoga dana poslužiti kao dobra ideja za njezine dekoracije. Tako je i bilo - sjetila se da bi od njega mogla načiniti bor te je otišla kod majstora koji je zavario debele, ali savitljive žice na njega.

Kada se žice rašire, cijela konstrukcija dobiva izgled bora. A ideje kako taj neobični bor treba izgledati počele su se nizati. Rezultat je bor instalacija u kojem brezine grančice zamjenjuju zelene grančice bora, tuje, smreke, juniperusa...

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Svjetlana preporuča i da grane breze budu ravne i tanke kako bi bile lakše i podatnije za rezanje. Kako bi postigla dinamiku te iluziju snijega i leda, Svjetlana je kombinirala srebrne i smeđe grančice breze. Savjetuje svima da nabave staklene ukrase i kuglice jer su boji izbor od plastičnih. Naime, staklo ima ljepši i prirodniji sjaj.

>>Napravite sami svoje unikatne kuglice od - papira!

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:59 22.12.2014.

Dobiva izgled jele ili smreke. Bor se ne kiti, i bor ima grane "prema dole".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije