top lista

Ovo je uvjerljivo najprljavija prostorija u vašem domu

GettyImages
17.10.2019.
u 08:00

S obzirom da listu od ukupno deset artikala, čak šest čine oni kuhinjski, ne čudi da je upravo ona proglašena najprljavijom prostorijom u domu

Iako bi kao najprljaviju prostoriju u domu mnogi naveli kupaonicu, globalna organizacija za zdravlje i sigurnost, NSF International, obznanila je kako to zapravo nije točno. Prostorija s najviše bakterija, kuhinja je, navodi idealhome.co.uk.

Naime, spužve za pranje i sudoperi, proglašeni su najprljavijim dijelovima doma nakon što su stručnjaci u 22 kućanstva testirali 30 površina na salmonelu, plijesan, E. Coli i druge.

Foto: arhiva

 

Nakon spužve i sudopera na listi su se našli i držači četkice za zube, zdjelice za ljubimce, aparati za kavu, dijelovi slavine, igračke za ljubimce, kuhinjski elementi i dijelovi štednjaka te daske za rezanje.

Sve su to aparati koje najčešće dodirujemo i zbog toga i jesu najprljaviji, tvrdi stručnjakinja Karen Holeyman.

Površine na kojim se priprema hrana, kakve su daske za rezanje, sadrže najviše bakterija, nastavlja.

S obzirom da listu od ukupno deset artikala, čak šest čine oni kuhinjski, ne čudi da je kuhinja proglašena najprljavijom prostorijom u domu.

Foto: arhiva

Ipak, većina bakterija u kućanstvu nalazi se u obliku prašine na madracima, posteljini i tepisima, sve namještaju spavaće sobe.

"Prašina svakako zabrinjava jer upravo je ona izvor mnogih bakterija i alergena", tvrdi Holeyman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije