Olakšajte si posao

Ovo je sve što vam može pomoći oko čišćenja riba i školjki

pribor za ribu
Foto: Thinkstock
1/4
19.12.2014.
u 15:00

Ribe i školjkaše rado nam očiste u ribarnici, ali ako se sami primite tog posla, to će najlakše biti uz kvalitetan kuhinjski pribor

Za filetiranje riba treba imati oštar nož, a najbolji je duže oštrice. Pri čišćenju riba dobri pomagači su kliješta za vađenje kralježnice te pinceta za vađenje sitnih kosti.

Ljuske je najlakše očistiti strugačem za ljuske i to dok je riba vlažna, a želimo li ribu napuniti, primjerice povrćem, najlakše se to može napraviti iglom za špikovanje.

U set pribora za čišćenje školjki dobrodošla je kuhinjska žica za ribanje školjki, a za, primjerice, otvaranje kamenica, nožić kratke i debele oštrice.

Foto: pixabay

Čišćenje škampi najlakše je uz pomoć kuhinjskih škara.

Foto: pixabay

Sav pribor, a posebno noževe, treba prati hladnom vodom i obrisati suhom krpom. Da si olakšate posao pri čišćenju koristite kuhinjsku rukavicu.

>>Borba sa špagetima na tanjuru mogla bi biti lakša

Ključne riječi

Komentara 3

PA
Paton
16:27 19.12.2014.

mene muči sta s bakalarićem

PE
peugeot
13:02 20.12.2014.

Recite nam, kako otvarati bez muke kamenice, a da unutra ne ostanu zrnca od skoljke koja vam smetaju da popijete sadrzaj kamenice nakon sto ste pojeli njeno "meso" ?

PA
Paton
13:20 20.12.2014.

pa klještima boze svasta urnebesa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije